La jornada “Jo decideixo” reivindica el dret a decidir de les persones amb discapacitat intel·lectual

S'ha celebrat a l’Auditori del CaixaForum

caixaforum jornada jo decideixo dret decidir persones discapacitat intel·lectual
Edifici del CaixaForum de Barcelona // Foto: Wikipèdia

L’Auditori del CaixaForum va acollir ahir la Jornada “Jo decideixo” organitzada per l’Associació Encaix, la Coordinadora Tutelar i Dincat Federació, per reivindicar el dret a decidir de les persones amb discapacitat intel·lectual.

La jornada va comptar amb una ponència de Begoña Román, Doctora en Filosofia i Presidenta del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya, sobre la voluntat on va alertar dels perills tant de la hiperprotecció com de la hipoprotecció.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

També es van explicar bones pràctiques de suport a la presa de decisions, basades en la voluntat de les persones; es van presentar diferents instruments jurídics de suport a la presa de decisions i de protecció escollits i configurats per la pròpia persona: figures jurídiques de l’assistència, voluntats anticipades, autotutela i poders preventius; finalment experts de diferents àmbits van opinar i comentar amb el públic les diverses figures jurídiques.

A la inauguració van participar Valentí Farràs, director de CaixaForum Barcelona, Mònica Ribas, Subdirectora General d’Atenció i Promoció de l’Autonomia Personal del Departament d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Ramon Lamiel, Gerent de l’Institut Municipal de la Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona i Victòria Monell, presidenta de l’Associació Encaix i Gerent de la Fundació Tutelar Malalts Mentals de Catalunya.

BANER_300X250

La clausura de la jornada la va fer Rosa Cadenas, Presidenta de Dincat Federació, qui va afirmar que “cal respectar les decisions de les persones amb discapacitat intel·lectual tant si ens agraden com si no”.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*