Divendres, 22 octubre 2021
IniciDiscapacitatLa jornada “Jo decideixo” reivindica el dret a decidir de les persones...

La jornada “Jo decideixo” reivindica el dret a decidir de les persones amb discapacitat intel·lectual

caixaforum jornada jo decideixo dret decidir persones discapacitat intel·lectual
Edifici del CaixaForum de Barcelona // Foto: Wikipèdia

L’Auditori del CaixaForum va acollir ahir la Jornada “Jo decideixo” organitzada per l’Associació Encaix, la Coordinadora Tutelar i Dincat Federació, per reivindicar el dret a decidir de les persones amb discapacitat intel·lectual.

La jornada va comptar amb una ponència de Begoña Román, Doctora en Filosofia i Presidenta del Comitè d’Ètica de Serveis Socials de Catalunya, sobre la voluntat on va alertar dels perills tant de la hiperprotecció com de la hipoprotecció.

També es van explicar bones pràctiques de suport a la presa de decisions, basades en la voluntat de les persones; es van presentar diferents instruments jurídics de suport a la presa de decisions i de protecció escollits i configurats per la pròpia persona: figures jurídiques de l’assistència, voluntats anticipades, autotutela i poders preventius; finalment experts de diferents àmbits van opinar i comentar amb el públic les diverses figures jurídiques.

A la inauguració van participar Valentí Farràs, director de CaixaForum Barcelona, Mònica Ribas, Subdirectora General d’Atenció i Promoció de l’Autonomia Personal del Departament d’Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, Ramon Lamiel, Gerent de l’Institut Municipal de la Discapacitat de l’Ajuntament de Barcelona i Victòria Monell, presidenta de l’Associació Encaix i Gerent de la Fundació Tutelar Malalts Mentals de Catalunya.

La clausura de la jornada la va fer Rosa Cadenas, Presidenta de Dincat Federació, qui va afirmar que “cal respectar les decisions de les persones amb discapacitat intel·lectual tant si ens agraden com si no”.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES