Diumenge, 5 desembre 2021
IniciRecerca i TecnologiaLa campanya ‘Donem llum a l’ictus’ busca desenvolupar una solució tecnològica que...

La campanya ‘Donem llum a l’ictus’ busca desenvolupar una solució tecnològica que permeti fer rehabilitació des de casa

La recaptació obtinguda servirà per finançar el projecte impulsar per l'ADFO i la UPC conjuntament

campanya donem llum al ictus
Bombeta de xocolata creada pel Xocolater de Taradell // Foto: ADFO

L’Associació per la Diversitat Funcional d’Osona (ADFO) i El Xocolater de Taradell, amb la col·laboració del Grup Bon Preu, posaran en marxa a partir del proper 29 d’octubre la campanya Donem llum a l’ictus per sensibilitzar sobre l’ictus o captar fons per desenvolupar un projecte d’innovació social que busca el llançament d’una solució tecnològica perquè les persones que han patit un ictus puguin seguir els exercicis de rehabilitació física des de casa.

Aquest projecte, que estan desenvolupant conjuntament l’ADFO i la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) des del 2019, ja ha realitzat una prova pilot i una assaig de viabilitat que ha demostrat que el sistema funciona i per això es vol seguir seguir treballant, introduint més jocs i més exercicis, ampliant la ludificació de tot el sistema i dissenyant el producte per posar-lo a disposició de les entitats socials de tot el territori.

fiare banca etica crowdfunding

La campanya consistirà en la venda de bombetes de xocolata que es començaran a comercialitzar al l’Esclat de la Malla a partir del 29 d’octubre, Dia Internacional de l’Ictus. Tots els beneficis de la campanya es destinaran a finançar el projecte.

Una solució accessible

A Espanya cada any 120.000 persones pateixen un ictus, a Catalunya hi ha 13.000 diagnòstics nous cada any; aquestes persones necessiten rehabilitació física i cognitiva al llarg de la seva vida. Des de les entitats socials, s’està comprovant que cada dia més persones tenen més dificultats per accedir a la rehabilitació, ja sigui pel cost econòmic que suposa, com per les llargues llistes d’espera de la sanitat pública. Això provoca un progressiu abandó de les sessions de fisioteràpia i un deteriorament del seu estat de salut, el què comporta un elevat risc de patir un segon ictus i el consegüent augment de risc d’exclusió social.

La solució que estan desenvolupant l’ADFO i la UPC, és un sistema de telerehabilitació física i cognitiva que augmenta l’autonomia i millora la qualitat de vida de les persones, optimitza el tractament a través del monitoratge de dades i augmenta l’accessibilitat.

A través d’un sistema de captura de dades biomecàniques es poden realitzar tractaments i seguiments dels pacients en remot. Amb la gamificació s’aconsegueix una major motivació de l’usuari i es redueix la taxa d’abandonament del tractament.

D’altra banda s’ofereix una rehabilitació de qualitat reduint els costos i genera impacte social perquè a través de llicències RSC es facilitarà l‘accés a l’aplicació a les entitats del tercer sector.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES