Dijous, 27 gener 2022
IniciEntitatsEl Premis La Confederació 2021 reconeixen el paper de les entitats socials...

El Premis La Confederació 2021 reconeixen el paper de les entitats socials durant la pandèmia de la Covid-19

L’acte de lliurament es va fer ahir a la Casa de la Convalescència de Barcelona

premis la confederacio 2021 entitats socials
Representants de les entitats guardonades // Foto: Jordi Cabanas

Ahir a la tarda va tenir lloc a la Casa Convalescència de Barcelona l’acte d’entrega dels Premis La Confederació 2021, atorgats per La Confederació Empresarial del Tercer Sector Social de Catalunya, acte que també es va poder seguir en directe via streaming. Conduït per la periodista Rita Marzoa, va comptar amb la presència de 80 persones, amb un aforament reduït per complir les mesures COVID-19.

La cinquena edició dels edició dels Premis La Confederació han estat dedicats a visibilitzar l’esforç que han realitzat totes les entitats i professionals del Tercer Sector Social davant la Covid-19, reconeixent experiències innovadores, creatives i transformadores per adaptar-se al nou context.

En aquest sentit s’ha volgut guardonar a iniciatives que hagin suposat un alt nivell d’innovació i adequació a la situació sobrevinguda per la pandèmia, mantenint o generant oportunitats per a les persones, especialment pels col·lectius més vulnerables, creant nous serveis i productes per donar resposta a les noves necessitats socials i impulsant transformacions organitzatives o noves maneres de treballar, intercooperant i treballant en xarxa.

L’acte el va inaugurar el president de La Confederació, Joan Segarra, que va destacar que “aquesta cinquena edició dels Premis La Confederació vam tenir clar que havia de ser un acte de reconeixement al sector. Un reconeixement que durant el temps de pandèmia hem vingut reivindicant repetidament i que ha costat molt de materialitzar. De fet, segueix sent una reivindicació. Aquest és un acte de reconeixement del sector fet pel propi sector”. També va aprofitar per demanar que aquesta sigui una legislatura social: “Les reclamacions que hem anat acumulant durant anys han de tenir resposta durant aquest quatres anys. Govern, Parlament, ajuntaments, diputacions i tot el conjunt d’administracions han de demostrar que creuen en el Tercer Sector Social de Catalunya. Cal passar de les paraules al fets”.

Durant l’acte també van intervindre Sonia Fuertes, Comissionada d’Acció Social de l’Ajuntament de Barcelona i Roger Torrent, conseller de Treball de La Generalitat de Catalunya. La cloenda va anar a càrrec de Jesús Naharro, diputat delegat de Salut Pública i Consum de la Diputació de Barcelona.

Iniciatives guardonades

Han estat guardonades les següents iniciatives:

“Conserves que cuiden” de la Fundació Espigoladors per, davant una crisi sense precedents, unir forces amb les xarxes locals i veïnals emergents durant el confinament per distribuir aliments frescos (obtinguts en espigolades als camps) a les famílies amb dificultats; a més, van posar el seu obrador (que és un espai d’inserció laboral de persones en situació de risc d’exclusió social) a disposició de les necessitats socials del moment elaborant conserves vegetals amb alt valor nutritiu i fent-les arribar a les persones en situació de precarietat, especialment infants i persones grans.

“Re-connec@t” de la Fundació Solidança per captar i reparar 150 ordinadors i distribuir-los a aquelles famílies que no en disposaven i així combatre l’escletxa digital, especialment entre joves i infants, i fer que aquests poguessin mantenir les seves necessitats educatives durant el confinament. Gran part de les reparacions foren portades a terme per persones en risc d’exclusió, aconseguint així mantenir llocs de feina.

“Xarxa d’Entitats Socials 2021: Resposta comunitària a l’emergència social produïda per la crisi de la COVID-19” de la Coordinadora d’Entitats del Poble Sec per impulsar la col·laboració amb el veïnat i els serveis socials i de salut en l’època de pandèmia. Especialment per la creació d’una taula d’entitats socials al barri per fer recerca, recollida, emmagatzematge i distribució d’aliments i altres productes de primera necessitat, així com el recapte i distribució de donacions directes, i un llarg etcètera d’accions per donar resposta a les necessitats de les persones afectades per la crisi social de la COVID-19.

“Reflexes confinats” de Reflexes SCCL per crear un espai de contingut virtual, gratuït i de lliure accés on s’han emmagatzemat propostes lúdiques, educatives i de cures. Totes les propostes han estat creades per les treballadores de la cooperativa des que va aparèixer la pandèmia per millorar la salut emocional de les persones joves i la infància. Les activitats estan agrupades en blocs i són dirigides a un públic divers, especialment, aquell més afectat per la crisi de la COVID-19, infants i les seves famílies. Actualment es continua generant contingut.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content