Diumenge, 22 maig 2022
Diumenge, 22 maig 2022
spot_img
IniciDestacadesL’1 de maig per a moltes persones amb discapacitat intel·lectual és el...

L’1 de maig per a moltes persones amb discapacitat intel·lectual és el “dia que tampoc treballo”

Manifest de l’Associació en Defensa dels Drets de les Persones amb Discapacitat Intel·lectual (LADD) pel Dia Internacional del Treball

feina persones amb discapacitat
Els CET són els centres que ocupen més persones amb discapacitat // Foto: Dincat

Amb més del 80% d’atur, celebrar el dia del treball resulta totalment incongruent per a les persones amb discapacitat intel·lectual. És el col·lectiu amb la taxa d’atur més alta, és insuportable. La situació és encara més greu quan parlem del treball en empreses ordinàries: només el 30% treballen en empreses de manera inclusiva i en entorns ordinaris, la resta ho fa en centres especials de treball.

La Convenció Internacional de Drets de les Persones amb Discapacitat de l’ONU reconeix el seu dret a treballar, en igualtat de condicions amb les altres; això vol dir tenir l’oportunitat de guanyar-se la vida amb un treball escollit lliurament en un entorn laboral obert, inclusiu i accessible.

banner newsletter oferta 50%

Des de la LADD reclamem que els governs i les administracions facin polítiques efectives per revertir aquesta situació sota el marc de la Convenció. Destaquem com a accions prioritàries:

  • Que el Treball amb Suport, la metodologia per fer inserció a les empreses ordinàries, ha de formar part de la cartera de serveis socials públics, de manera estable i amb els recursos suficients.
  • Que s’han d’afavorir polítiques per tal que les empreses contractin talent divers. Polítiques que haurien incloure beneficis econòmics i accions de sensibilització per donar a conèixer el valor d’integrar persones amb discapacitat intel·lectual als equips.
  • Que els Centres Especials de Treball s’han de destinar prioritàriament a les persones d’especial vulnerabilitat i com a trampolí cap a l’empresa ordinària, potenciant el seu rol formatiu i rebent els recursos necessaris per desenvolupar la seva tasca.
  • Que les persones amb discapacitat intel·lectual necessiten suports al llarg de tota la vida i que aquests han de ser personalitzats i flexibles.

Per a les persones amb discapacitat intel·lectual la feina és un punt clau en la inclusió i visibilitat a la societat, els dona autonomia i autoestima.

Per a les empreses, contractar persones amb diversitat reforça els valors socials, genera noves dinàmiques de de treball, i, per sobre de tot, significa incorporar una persona productiva que pot i vol realitzar la seva feina (amb el suport que necessiti, com tothom).

Font: LADD

Diari de la DisCapacitat Oferta Newsletter 50% descompte

Ara per només 7,99 € durant el primer any rebràs al teu correu cada dia tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya. No deixis escapar aquesta oportunitat!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content