Dissabte, 1 octubre 2022
Dissabte, 1 octubre 2022
IniciDiscapacitatL’1 de gener entra en vigor l’extensió als 23 anys de la...

L’1 de gener entra en vigor l’extensió als 23 anys de la prestació econòmica per cures a menors amb malalties greus

El CERMI ha aplaudit la mesura però seguirà plantejant l’eliminació d’una edat concreta

prestacio cume menors amb discapacitat
La prestació CUME ajuda a compensar la pèrdua d’hores treballades pels progenitors // Foto: Federació ASEM

El pròxim dia 1 de gener entra en vigor l’extensió dels 18 als 23 anys del límit màxim d’edat per percebre la prestació econòmica de la Seguretat Social per tenir cura de menors afectats de càncer o una altra malaltia greu.

Així ho estableix la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat per a l’any 2022, que modifica a aquest efecte el Reial decret 1148/2011, de 29 de juliol, per a l’aplicació i el desenvolupament, en el sistema de la Seguretat Social, de la prestació econòmica per cura de menors afectats per càncer o una altra malaltia greu.

Banner 300x250px EnBucle

Fins ara, aquesta prestació cessava quan el menor complia els 18 anys, deixant sense protecció social una vegada superada aquesta edat, fet que col·locava la persona amb malaltia greu i les seves famílies en situacions crítiques, per la qual cosa des del moviment social de la discapacitat i des del de pacients es reclamava l’eliminació d’aquest límit d’edat.

Aquesta ampliació de 5 anys, de 18 a 23, és un avenç respecte a la regulació vigent fins ara, però des del Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), tot i que han aplaudit l’extensió, es continuarà plantejant al Legislador i al Govern que no hi hagi límits d’edat preestablerts, sinó que es tinguin en compte les situacions de fet de necessitat i se les atengui, en qualsevol cas.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content