Diumenge, 24 octubre 2021
IniciOpinióJustícia social- Repte madur

Justícia social- Repte madur

àlvaro solà opinio justícia repte social

Sóc perfectament conscient, no ho amago, que aquest article pot fer ressuscitar ferides del passat més recent o crear-ne de noves entre persones que pensen igual o diferent que jo. No obstant això, aquesta no és la meva intenció. Si per alguna actitud m’agradaria que és caracteritzés la meva vida és per la transparència de paraules i de fets.

Dit això, no em sorprèn i a la vegada me’n alegro que el president espanyol digui que la justícia social esdevindrà la principal prioritat del govern que presidirà. No em sorprèn i a la vegada me’n alegro per un motiu clar. La justícia social és el principal repte de les societats madures o que aspiren a ser-ho.

Aquesta justícia social es troba interrelacionada amb la dignitat humana i amb els drets humans. No m’agradaria que cap d’aquestes tres coses estiguin directament o indirectament supeditades als interessos de la política. Menys encara a cap pensament ideològic per legítim i inclusiu que esdevingui.

L’autoritarisme, jo diria conscient, vers el poble, dels poders econòmics, ha de finalitzar. Al cap i a la fi han de ser les persones més vulnerables qui ens manin i ens orientin tot oferint-los el nostre suport més honest, emfàtic i humil possible. Només així podrem eliminar aquesta manca d’empoderament ciutadà mitjançant el qual la ciutadania s’ha deixat vèncer per la por a favor de perdre precisament la dignitat.

Lluny de teories abstractes, exòtiques i en molts casos bipolars ens cal acarar aquest repte anomenat justícia social amb la millor actitud possible anomenada corresponsabilitat. Només així podrem esdevenir persones útils davant un món ple d’inutilitats.

Alvaro Solà @Alvarosola94

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Àlvaro Solà
Jove tarragoní actiu amb ganes de canviar el món

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES