EL CEDDD, a disposició del nou Govern per afrontar reformes en l’àmbit de les persones amb discapacitat

Després de la investidura de Pedro Sánchez

ceddd nou govern reformes calat ambit discapacitat
Pedro Sánchez celebrant la investidura com a nou president // Foto: CEDDD

Després de la investidura i el nomenament de Pedro Sánchez com a president de Govern, el Consejo Español para la Defensa de la Discapacidad y la Dependencia (CEDDD), com a organisme de gran representació a nivell nacional, ha recordat la necessitant reformes de calat perquè les persones amb discapacitat i / o dependència no pateixin majors discriminacions. 

En aquest sentit, l’organisme s’ha posat a disposició del nou Govern per començar a treballar en temes tan urgents com: 

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

– Discriminacions que afecten a la gent gran, conseqüència de polítiques autonòmiques diferenciades i una Llei de Dependència que no té mitjans per a la seva implementació, o amb gravàmens impositius injustos i no igualitaris.

– Discriminacions sobre els treballadors amb discapacitat de Centres Especials d’Ocupació, discriminats salarialment -com resultat de la negociació col·lectiva- i els llocs de treball estan en perill davant les restriccions imposades a l’operativa d’aquestes entitats. Com a conseqüència de la incoherent diferenciació que exclou la majoria de CEE de la contractació pública. També portarà al tancament de molts d’aquests centres i la pèrdua de més de 40.000 llocs de treball.

BANER_300X250

– Discriminacions derivades pel no respecte de el model educatiu anomenat “especial”, optat pels seus progenitors i consensuat amb els fills per al major benestar de les dues parts.

– Discriminacions sumades a les relatives al gènere, l’origen, la seva condició sexual o la seva ideologia.

D’altra banda, i relacionat amb l’anterior, el CEDDD reclama l’aprovació definitiva de la reforma de l’article 49 de la Constitució per dotar major protecció als drets de les persones amb discapacitat, actualitzant el seu llenguatge i posant èmfasi sobre els drets i deures els que són titulars aquestes persones, com a ciutadans lliures i iguals a la resta.

“Les persones amb discapacitat o amb algun grau de dependència requereixen de suports durant tot el seu curs vital per als que entitats públiques i privades, han de treballar conjuntament perquè aquests siguin de qualitat, eficients i d’acord amb les convencions internacionals”, ha afirmat Albert Campabadal en qualitat de president del CEDDD.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*