Dilluns, 19 abril 2021
spot_img
IniciInclusió LaboralJudit: “Treballar a l’empresa ordinària, a l’Espinaler, m’ha fet créixer com a...

Judit: “Treballar a l’empresa ordinària, a l’Espinaler, m’ha fet créixer com a treballadora i com a persona”

judit ceo el maresme empresa ordinaria
La Judit, entre la Montse i l’Alejandro, a les instal·lacions de l’Espinaler // Foto: Fundació el Maresme

Extreballadora del CEO del Maresme, la Judit forma part de la plantilla de l’Espinaler des del juny de 2020, concretament de l’àrea de producció i manipulació. L’any 2019, l’empresa maresmenca ja la va contractar de forma puntual per a la campanya de Nadal, juntament amb altres persones del centre especial de treball.

La Judit, la Montse -la seva referent, i l’Alejandro, responsable de logística i producció, parlen de capacitats i d’oportunitats vinculades a la inserció a l’empresa ordinària.

Banner Aflorem 300x600_3

El testimoni de la Judit: “Per mi, treballar a l’empresa ordinària m’ha ajudat a créixer com a treballadora. Els anys de feina al centre especial de treball em van donar experiència, hàbits de treball i coneixements, però el fet de tenir un monitor, feia que el nivell d’autonomia no hagués de ser tant important. Ells m’organitzaven la feina i eren els que solucionaven els problemes que es podien originar. En aquest sentit, és on he notat més el canvi.

Aquí, a l’Espinaler, estic més apoderada. Haig de prendre més decisions que afecten sobretot en com m’organitzo la feina i en la resolució de problemes que vagin sorgint. Sempre amb el suport, és clar, dels meus referents i del meu responsable quan ho necessito. Des del primer moment, m’han fet sentir com una més de l’equip. Sento que estic en una dinàmica de treball més adulta. Estic molt contenta d’estar aquí treballant”

La mirada de la Montse, referent de la Judit: “Quan em van comentar que la Judit vindria a treballar, i que venia del CEO del Maresme, no vaig tenir cap mena de prejudici. Simplement vaig pensar: “actuaré amb aquesta companya segons sigui la persona, les seves necessitats i manera de treballar. Com amb qualsevol altre company/a”.

ARC Soluciones publi

La veritat és que és molt fàcil treballar amb ella! És una persona treballadora i compromesa, sempre disposada a fer la feina que se li demana. Ni jo ni els companys la veiem com algú amb discapacitat, al contrari. És una més, com qualsevol membre de l’equip, amb les nostres dificultats i virtuts en la realització de la feina. Estem contents de poder tenir-la com a companya!”.

La mirada de l’Alejandro, responsable de logística i producció de l’Espinaler: “Reconec que al principi tenia una mica de prejudici. Dubtava si pel fet de venir del centre especial de treball, amb una manera de treballar concreta, li costaria adaptar-se a la de l’empresa ordinària, on es requereix un nivell d’autonomia i de resolució de conflictes. Doncs tot al contrari!! La Judit ha demostrat que pot fer la feina, i la fa!!, com qualsevol altre company/a. La seva actitud és molt bona i això és una competència que valorem molt.

Quan vam pensar en contractar-la, no va ser una prioritat el fet que fos dona. A qualsevol empresa, el que es valora és que el perfil de la persona i les seves competències s’adeqüin a les característiques del lloc de feina. És indiferent si és un home o una dona. Si bé és cert que a logística tot són homes i a producció hi ha més dones, simplement es deu a que no ens arriben currículums. L’Espinaler no fa distinció per raó de sexe ni lloc de feina.”

Durant el 2020, el Servei de Formació i Inserció de la Fundació el Maresme va comptar amb 100 participants; 13 persones amb discapacitat intel·lectual van ser contractades a l’empresa ordinària (2 a l’Administració Pública); es va acompanyar a 35 empreses amb la metodologia de treball amb suport i es van realitzar 25 convenis de pràctiques.

Font: Fundació el Maresme

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES