Dijous, 13 juny 2024
IniciEDUCACIÓ INCLUSIVAJoves amb discapacitat intel·lectual es graduen per la Universitat de Barcelona en...

Joves amb discapacitat intel·lectual es graduen per la Universitat de Barcelona en un curs de formació per a l’ocupació

En el marc de la VII edició del programa UniDiversidad, impulsat per la Fundació ONCE amb el suport del Fons Social Europeu

universitat de barcelona graduació alumnes amb discapacitat intel·lectual
Interior de la Universitat de Barcelona // Foto: Servimedia

Una quinzena d’alumnes amb discapacitat intel·lectual es va graduar aquest dimecres per la Universitat de Barcelona en un curs de formació per a l’ocupació engegat per la Fundació ONCE amb el suport del Fons Social Europeu (FSE).

La formació s’emmarca a la VII edició del programa UniDiversidad, que el curs 2023-2024 s’ha impartit en una trentena d’universitats espanyoles.

Els alumnes, a més a més de rebre formació teòrica i cursar mòduls d’habilitats socials i laborals, han tingut també l’oportunitat d’accedir a pràctiques a empreses i entitats col·laboradores.

PUBLICITAT

Des d’aquesta perspectiva, el curs, com la resta dels inclosos al programa UniDiversidad, proporciona als estudiants formació universitària enfocada a millorar la seva autonomia, coneixements humanístics i preparació laboral, així com a dotar-los d’habilitats necessàries per augmentar les seves possibilitats de trobar treball accedint a llocs en la modalitat d’ocupació amb suport.

L’objectiu final de la iniciativa és millorar la formació i l’accés a l’ocupació dels joves amb discapacitat intel·lectual, que representen un 40% de tota la joventut amb discapacitat i que tenen més dificultats a l’hora de trobar feina. També pretén donar a aquest col·lectiu l’oportunitat de viure l’ambient universitari.

Gràcies a aquest programa, al llarg de les sis primeres edicions, més de 2.000 joves amb discapacitat intel·lectual han conegut la realitat universitària. A més, han millorat el seu perfil professional gràcies a les pràctiques laborals que s’inclouen dins de la iniciativa, cosa que en alguns casos ha suposat una contractació posterior.

PUBLICITAT

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

SERVIMEDIA
SERVIMEDIA
© SERVIMEDIA. Aquesta informació és propietat de Servimedia. Només pot ser difosa pels clients d'aquesta agència de notícies citant Servimedia com a autor o font. Tots els drets reservats. Queda prohibida la distribució i la comunicació pública per tercers mitjançant qualsevol via o suport.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content