Dimecres, 19 gener 2022
IniciSalut MentalJosep Maria Argimon: “El risc de patir violència si tens un problema...

Josep Maria Argimon: “El risc de patir violència si tens un problema de salut mental es multiplica entre 2 i 4 vegades”

El conseller de Salut participa en una Jornada de Violència Masclista i Salut Mental celebrada a Girona

josep maria argimon jorrnada violencia i salut mental
Josep Maria Argimon durant l’acte de clausura de la jornada // Foto: gencat

El conseller de Salut, Josep Maria Argimon, va fer divendres una crida a continuar treballant per detectar casos de violència masclista, fent especialment èmfasi entre aquelles pacients que tenen problemes de salut mental. Ho va dir en la seva intervenció de cloenda de la Jornada de Violència Masclista i Salut Mental, organitzada pel Grup de Treball de Recerca en Dona i Salut Mental de la Societat Catalana de Psiquiatria i Salut Mental, que es va celebrar a Girona.

Argimon va afirmar que totes les formes de violència masclista (la física, la psicològica, la sexual, l’obstètrica, la digital i la vicària)  “tenen una importància cabdal sobre la salut” i va recordar que, per aquest motiu, l’Organització Mundial de la Salut ho considera un problema de salut pública.

“Nosaltres tenim uns reptes a l’hora d’abordar tots aquests problemes. Moltes vegades podem detectar els símptomes, com l’ansietat i la depressió, però, en canvi, ens pot costar més detectar la violència que hi ha darrere”, va manifestar el conseller durant el seu discurs.

I va parlar d’un repte afegit: “El de les dones que pateixen violència i, a la vegada, tenen un problema de salut mental”. I és que, segons va explicar, “el risc de patir violència si tens un problema de salut mental es multiplica entre dues i quatre vegades”.

Va recordar, a més, els efectes perjudicials del confinament entre les víctimes de violència masclista: “Van haver de viure moltes hores seguides, les 24 hores del dia, amb el seu maltractador. Ara, després del confinament, hi ha hagut també més sol·licituds d’ajuda”, als quals, va dir, cal donar-hi resposta.

Argimon va agraïr finalment als organitzadors de les jornades que enguany hagin abordat precisament els casos de violència masclista entre les dones que pateixen trastorns de salut mental.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content