Jornada de la Federació ACAPPS per reconèixer les accions en defensa dels drets de les persones sordes

Avui es fa l’entrega de la 10a edició dels Premis ACAPPS

jornada acapps accions defensa drets persones sordes

Aquest matí l’Auditori Casa del Mar de Barcelona acull la Jornada de la Federació ACAPPS, on es farà entrega dels guardons de la desena edició dels Premis ACAPPS, que premien la promoció i la defensa dels drets de les persones sordes que es comuniquen oralment.

En aquesta ocasió rebrà aquest guardó la Jove Orquestra Graeme Clark, formada per 12 infants i joves que van néixer amb sordesa severa o profunda i que actualment poden sentir gràcies als implants coclears.

BANER_300X250

Durant la jornada, que inaugurarà el secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies, la Federació ACAPPS també farà entrega de la recaptació de fons aconseguida el 2018 per al Banc de materials per als implants coclears de l’Obra Social Sant Joan de Déu.

Els projectes i experiències en educació i accessibilitat en la comunicació oral de l’alumnat amb sordesa obriran les sessions matinals de les Jornades. D’una banda, amb la trajectòria de 18 anys de l’escola Bellaterra, d’agrupament d’alumnat sord i el seu model educatiu inclusiu i de l’altra, a través d’un projecte innovador a l’Institut Viladomat d’accessibilitat per a la comunicació oral de l’alumnat amb sordesa. També es presentaran a les Jornades la Xarxa d’Accessibilitat i Vida Independent per a una Barcelona Inclusiva de l’Ajuntament de Barcelona i de la qual la Federació ACAPPS en forma part.

Al llarg de la jornada també es presentaran els nous projectes en què participa l’entitat a favor de la inclusió social, laboral i cultural de les persones sordes: el projecte Beethoven 250 amb la Jove Orquestra Graeme Clark, l’Hospital Sant Joan de Déu i la Orquestra Simfònica del Vallès; l’Apropa Cultura, que promou espectacles accessibles i amb descompte per a les persones amb discapacitat auditiva, i la metodologia DIMMB com a eina en el cinema per a la inclusió laboral de les persones amb discapacitat auditiva.

També es farà menció a les novetats en tecnologia de les pròtesis auditives tindran un espai a les jornades amb les presentacions de les entitats col·laboradores Medel i Aural Widex.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*