Els Premis ACAPPS reconeixeran a la UAB i Antoni Salamero pel seu compromís amb les persones sordes

En el marc de les Jornades de Formació de l’entitat

premis federaciío acapps compromís persones sordes
Cartell de les Jornades de Formació // Foto: Federació ACAPPS

La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) en la categoria d’entitats, i Antoni Salamero, tresorer de l’entitat i avi d’un nen i una nena amb sordesa, en la categoria individual, són els distingits de la 9a edició dels Premis Federació ACAPPS, que es lliuraran aquest dissabte 17 de novembre en un acte a l’Auditori de la Casa del Mar de Barcelona.

El premi a la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) és un reconeixement per la seva aposta i compromís en pro de la inserció laboral de persones amb discapacitat  amb la contractació de 32 persones sordes des del 2010 dins l’equip humà de les biblioteques de les facultats de la UAB.

BANER_300X250

En aquest apartat també es farà una menció al Programa Incorpora de l’Obra Social “la Caixa”, que dona l’oportunitat de participar en la convocatòria anual de selecció de personal de la UAB.

La distinció que els Premis ACAPPS otorguen a Antoni Salamero és un reconeixement a la seva trajectòria voluntària i de compromís amb l’entitat, com a tresorer de la Federació ACAPPS i de l’associació ACAPPS. També per a l’entitat ha estat un valor el seu voluntariat com a avi d’un nen i una nena amb sordesa, implicant-se amb el moviment associatiu de famílies i persones sordes.

L’acte de dissabte se celebrarà en el marc de la 23a edició de les Jornades de Formació de les persones Sordes en Modalitat Oral, que inaugurarà el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani.

Les Jornades d’ACAPPS estan pensades per a persones sordes, els seus familiars i el sector professional de la discapacitat auditiva. Porten un programa en el que es tractaran que ocupen l’atenció per als infants i persones amb discapacitat auditiva i les seves famílies, com són el Decret per a una Escola Inclusiva i l’aplicació del protocol per a la detecció precoç de la hipoacúsia.

Per la tarda de la tarda  es tractaran qüestions d’accessibilitat a la comunicació a l’àmbit municipal i a la televisió, així com les recents innovacions en accessibilitat audiovisual immersiva.

Les Jornades Accessibles a la Comunicació comptaran amb subtitulació en directe i bucle magnètic, a càrrec del Servei d’Accessibilitat a la Comunicació de la Federació ACAPPS.

La jornada tindrà també una mostra fotogràfica que recull diversos moments dels 20 anys del Servei d’Inserció Laboral, que des del 1998 treballa per la inclusió laboral de les persones sordes a l’empresa ordinària.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*