Iura es reunirà amb el conseller El Homrani per exigir a la Generalitat compromís amb la discapacitat intel·lectual

La trobada serà aquest dimarts 7 de setembre a la conselleria

presentació-iura-defensar-drets-persones-discapacitat-intel·lectual-1
Presentació de la nova associació al Col·legi de Periodistes de Girona // Foto: Fundació Ramon Noguera

Poc més d’un mes després de la fundació de l’associació Iura, formada el passat mes de juliol per 10 entitats gironines per defensar els drets de les persones amb discapacitat intel·lectual, la nova agrupació es reunirà aquest dimarts 3 de setembre amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir El Homrani. L’objectiu de la trobada serà demanar el compromís de la Generalitat en afers que afectin al sector de la discapacitat intel·lectual.

A la trobada, que tindrà lloc a la seu de la conselleria a Barcelona, hi assistiran el president, Salvi Amagat; el tresorer, Jesús Candel, i els vocals Jordi Sistach i Cailda Gómez.

BANER_300X250

Els representants de Iura aprofitaran la trobada per reclamar que no es canviï el grau del 33% de discapacitat intel·lectual en els centres especials de treball (CET). També demanaran en aquest sentit una llei d’acció concertada reservada només a entitats sense ànim de lucre i que eviti l’entrada d’empreses de caràcter mercantil.

D’altra banda demanaran al conseller El Homrani un pla urgent que contempli una actualització i increment de pressupost per aturar la pèrdua continuada del finançament de l’última dècada.

Finalment, i relacionat amb els serveis d’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual, exigiran que es desbloquegi la llista d’espera perquè es pugui optar amb més agilitat a places en serveis diürns i d’acolliment residencial, 

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*