Dilluns, 27 març 2023
Dilluns, 27 març 2023
IniciInclusió SocialIura demana al conseller El Homrani que Catalunya torni a ser capdavantera...

Iura demana al conseller El Homrani que Catalunya torni a ser capdavantera en el sector de la discapacitat

delegació-iura-conseller-el-homrani
Un moment de la trobada amb el conseller Chakir El Homrani // Foto: IURA

Una delegació de representants de l’associació Iura es va reunir ahir amb el conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, amb l’objectiu de demanar el compromís de la Generalitat de Catalunya en afers que afecten el sector de la discapacitat intel·lectual.

anunci guies d'arrel

La delegació d’Iura va exposar al conseller les preocupacions del sector i li van reclamar que Catalunya torni a ser capdavantera en vetllar pel sector de la discapacitat, ja que segons apunten des de les entitats “sempre havia estat capdavantera, i ara, no ho és”.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Durant la trobada, els representants de l’associació Iura van tractar quatre punts. Referent als centres especials de treball Iura va defensar que no es canviï el concepte de discapacitat intel·lectual que sempre ha sigut a partir del 33%. Darrerament, en algunes ocasions, per part de la Generalitat s’ha modificat incrementant aquest percentatge. Aquest fet no és menor i té efectes directes en el model dels Centres Especials de Treball (CET) molt negatius. 

En segon lloc, davant d’una sèrie de canvis legislatius des del sector de la discapacitat intel·lectual van demanar una llei d’acció concertada reservada només a entitats sense ànim de lucre i que eviti l’entrada d’empreses de caràcter mercantil.

També es van tractar els serveis d’atenció a persones que tenen els mòduls congelats des de fa 10 anys. Des d’Iura es va sol·licitar un pla urgent que contempli una actualització i increment de pressupost per aturar la pèrdua continuada del finançament de l’última dècada. 

Finalment es va exposar el tema de les places per als serveis d’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual. Els representants de l’associació gironina van exigit que es desbloquegi la llista d’espera per a què es pugui a optar amb més agilitat a llocs en serveis diürns i d’acolliment residencial.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content