Dissabte, 16 octubre 2021
HomeAccessibilitat UniversalInterior lliura a l’ONCE Catalunya el ‘Protocol de seguretat contra les violències...

Interior lliura a l’ONCE Catalunya el ‘Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci’ en braille i format d’àudio

En el transcurs d’una reunió de treball entre representants de les dues institucions

presentacio protocol abusos sexuals en braille i audio
Joan Ignasi Elena i Enric Botí mostren el Protocol en format de braille // Foto: ONCE Catalunya

El conseller del Departament d’Interior, Joan Ignasi Elena, ha lliurat a l’ONCE Catalunya el Protocol de seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci transcrit en braille i en format d’àudio, en el transcurs d’una reunió de treball conjunta.

L’objectiu del Protocol és prevenir atacs contra la llibertat i indemnitat sexuals de les persones i donar-hi la millor resposta. La principal novetat és que preveu criteris interpretatius i operatius per a l’actuació dels professionals de la seguretat que desenvolupen les seves funcions a Catalunya quan es trobin davant de conductes d’assetjament sexual no previstes al Codi penal, però que es consideren constitutives d’infracció administrativa.

L’ONCE Catalunya va agrair que el document sigui accessible, transcrit al sistema braille i també en format àudio, perquè les persones cegues estiguin perfectament informades. A Catalunya, hi ha més de 10.000 persones cegues afiliades a l’Organització. “La violència sexual pot afectar a totes les persones sense exclusió, amb i sense discapacitat. Per això, cal que el missatge arribi a tothom de manera ben clara i entenedora”, apunta Enric Botí, delegat territorial d’ONCE Catalunya. 

L’àmbit territorial del Protocol és tot el territori de Catalunya i l’apliquen la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra, les policies locals, els professionals de la seguretat i les entitats que s’hi adhereixin.

Sota el lema No en passem ni una, el Protocol s’aplica a tots els establiments, persones, organismes o entitats, tant públics com privats, que formalitzin el corresponent conveni d’adhesió amb el Departament d’Interior, el qual ha de recollir els compromisos de les dues parts.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES