Dimarts, 19 octubre 2021
IniciOpinióIntegració, no inclusió

Integració, no inclusió

àlvaro solà article integracio no inclusio

L’altre dia vaig tenir l’oportunitat de llegir que, a Catalunya, se celebrava una jornada sobre la inclusió de les persones amb discapacitat. Em sembla perfecte que es facin però dit això voldria mostrar la meva disconformitat amb la paraula inclusió en el títol de la jornada i explicar-ne el motiu.

Per mi, incloure significa afegir una cosa en un espai sigui físic o abstracte, la qual, prèviament no hi formava part. En canvi, integrar vol dir que ja formes part anteriorment d’aquell espai malgrat que rebis un tracte del qual no ets mereixedor.

Moltes vegades les persones amb discapacitat som els últims però això no vol dir que no es treballi per aconseguir una major integració. De fet, hi ha entitats – moltes gràcies, de tot cor- , que treballen en aquest àmbit. Són elles les que fan el món més humà.

Com a integrador social puc afirmar que ens trobem en un context de crisis de solidaritat que, dit d’altra forma, ens manquen mans i ens sobra egoisme. Aquestes jornades serveixen per adonar-se que les persones amb discapacitat som i serem societat. Som i serem món sense pretendre ser el centre del món.

Àlvaro Solà @alvarosola94

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Àlvaro Solà
Jove tarragoní actiu amb ganes de canviar el món

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES