Divendres, 2 desembre 2022
Divendres, 2 desembre 2022
IniciInclusió LaboralInserta Empleo aconsegueix 156 contractes laborals per a dones amb discapacitat víctimes...

Inserta Empleo aconsegueix 156 contractes laborals per a dones amb discapacitat víctimes de violència de gènere

En el marc del Projecte ‘Mujeres en modo ON Violencia de Género’

Mujeres en Modo ON violencia de gènere dones amb discapacitat
Cartell del projecte ‘Mujeres en modo ON’ Violencia de Genero // Foto: Fundació ONCE

Inserta Empleo, entitat especialitzada en inserció laboral de Fundación ONCE, ha atès, des de 2017, a 670 dones amb discapacitat víctimes de violència de gènere a Catalunya, i ha aconseguit 156 contractes laborals per a aquestes dones.

anunci guies d'arrel

Del total de dones ateses, 122 ho han estat a través del programa ‘Mujeres en modo ON Violencia de Género’’, un projecte d’inserció laboral i empoderament que Inserta Empleo va posar en marxa l’any 2020 quan, en el procés de realització d’entrevistes per a l’ocupació, l’entitat de Fundación ONCE va detectar la necessitat d’habilitar una línia d’atenció específica per tal que les dones amb discapacitat víctimes de la violència de gènere recuperin les regnes de la seva vida. D’aquestes 122 dones, 31 han obtingut un contracte de treball a través d’aquest projecte.

El director general de Fundación ONCE, José Luis Martínez Donoso explica que ‘Mujeres en modo ON Violencia de Género’, “sorgeix del compromís de Fundación ONCE amb aquells col·lectius de persones amb discapacitat que pateixen un major nivell d’exclusió. En aquest cas, les dones amb discapacitat víctimes de violència de gènere pateixen una discriminació múltiple, per la qual cosa es necessiten iniciatives i eines específiques per al seu empoderament i plena inclusió social”.

Banner 300x250px EnBucle3

El Projecte

El projecte ‘Mujeres en modo ON Violencia de Género’, té com a objectiu que les dones amb discapacitat que han patit violència de gènere recuperin les regnes de la seva vida a través de la inclusió social i laboral.

Aquest programa compta amb professionals Compass, els quals estan especialment preparades per a dissenyar un pla d’entrenament i reforç personal.

En primer lloc, aquests professionals treballen en el desenvolupament personal de la dona amb discapacitat víctima de violència de gènere, perquè es recuperi personal i psicològicament. A continuació, analitzen el seu perfil professional i treballen perquè desenvolupi les seves competències i habilitats.

Finalment, l’acompanyen en tot el procés d’intermediació laboral, assessorant-la, ajustant les seves expectatives i sensibilitzant a les empreses sobre la importància de comptar amb aquestes treballadores.

També la guien en el cas que opti per l’emprenedoria com a nova forma de vida, i posen a la seva disposició un servei de consultoria per a donar forma a la seva idea de negoci.

Dades sobre violència contra la dona i discapacitat

Segons la macroenquesta de Violència contra la Dona 2019, l’última oferta pel Ministeri d’Igualtat i la primera que inclou a les dones amb discapacitat, el 40,4% de les dones amb discapacitat acreditada han patit algun tipus de violència en la parella, enfront del 31,9% de les dones sense discapacitat.

Aquest mateix informe revela que les dones amb discapacitat acreditada denuncien el maltractament en major mesura (30,8%) que les dones sense discapacitat (20,9%). El mateix succeeix amb la cerca d’ajuda formal: el 50,5% de les dones amb discapacitat han buscat ajuda formal (mèdica, psicològica, han acudit a serveis socials, etc.), enfront del 31,1% de les dones sense discapacitat.

Secció patrocinada per 
FECETC color logo

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content