Dissabte, 26 novembre 2022
Dissabte, 26 novembre 2022
IniciDretsHomenatge a la figura de Mossèn Josep Garriga com a impulsor d’entitats...

Homenatge a la figura de Mossèn Josep Garriga com a impulsor d’entitats per persones en risc d’exclusió

Inauguració de la Font de Mn Josep Garriga tàrrega
La font es va inaugurar al Parc de Sant Eloi de Tàrrega // Foto: Associació Alba

La Comissió d’Homenatge a Mossèn Josep Garriga -formada per l’Associació AlbaFundació Alba Futur, Frater, Càritas Tàrrega, la Fundació Tutelar Terres de Lleida, Grup Missions i Mans Unides, la Parròquia Santa Maria d’Alba i la Parròquia Sant Pere El Talladell- juntament amb l’Ajuntament de Tàrrega i els Amics de l’Arbre, van inaugurar ahir al matí la font que porta el seu nom al Parc de Sant Eloi de Tàrrega.

D’aquesta manera es va veure materialitzada aquesta iniciativa per retre homenatge a aquest fill adoptiu de Tàrrega que va ser durant 37 anys rector de la parròquia de Santa Maria de l’Alba i que va ser impulsor de nombroses entitats que treballen per a les persones en risc d’exclusió social.

Banner 300x250px EnBucle3

“Mai no he fet res sol” és la inscripció de la placa que presideix la font. “Aquesta és la frase que millor defineix la contribució de Mossèn Josep Garriga, però el cert és que les entitats, sense ell i sense posar-nos al seu costat, no hauríem aconseguit tot el que hem fet. Va ser un líder religiós, però també un líder social” va assegurar l’alcaldessa de Tàrrega, Rosa Mª Perelló, acompanyada del regidor d’Acció Social, Joan Palou.

Representants de les diverses entitats socials que Mossèn Garriga va promoure van recordar la seva aportació des de la vessant de l’educació en valors. “La seva

contribució va ser fructífera. Ell va saber entendre el neguit dels infants i dels joves i amb ell vam aprendre a estimar la terra i a compartir” va explicar Teresa Robert, representant de l’Agrupament Escolta Mestre Güell – Roger de Llúria; des de la vessant d’inclusió a la societat. “Tenia la capacitat de detectar un problema, una necessitat social, i d’escoltar amb paciència i respecte a les persones. Ho feia amb imaginació per trobar vies de solució i amb perseverança per trobar persones que volguessin implicar-s’hi” va relatar Ezequiel Rufes, president de Cáritas Tárrega. A tot això, la directora de l’Associació Alba –en nom d’Alba, Frater, Missions i Mans Unides i de la Fundació Tutelar de les Terres de Lleida, va afegir que “Mossèn Josep Garriga va fer visible les persones que eren invisibles i que, en aquell moment, estaven amagades a casa. Va ser una persona emprenedora i valenta que va defensar els drets de les persones amb més dificultats, considerant-les com a ciutadanes de ple dret. Des de Frater va impulsar que tinguessin oportunitats i des de la Tutelar, que mai estiguessin soles i tinguessin un futur” i també es va repassar la seva aportació des de la vessant de la fe “La font és un element simbòlic perquè ell va donar l’aigua, va donar la vida. Ho va fer des de la fe, la tendresa, la misericòrdia i el compromís amb les persones. Tot amb molta humanitat i fent equip amb altres persones, per això, ell mai va fer res sol” va afirmar Mossèn Josep Vilaseca, rector de la Pàrroquia de Tàrrega. D’altra banda, el president de l’Associació Amics de l’Arbre, Jaume Aligué, va fer èmfasi en què “és un orgull i un gran honor per a nosaltres, i per a Tàrrega, inaugurar aquest memorial al Parc de Sant Eloi, un espai amb un vincle especial amb Mossèn Josep Garriga”.

A banda de promoure aquest espai físic, la Comissió d’Homenatge a Mossèn Josep Garriga també impulsa un espai simbòlic que vol donar continuïtat als seus valors. Aquest espai simbòlic serà la Jornada i el Concurs d’Idees “Llavors de Futur” que fomenta l’emprenedoria social jove perquè siguin, ells mateixos, els qui proposin idees positives i amb un impacte positiu i transformador en el territori. La jornada se celebrarà el pròxim divendres 17 de novembre a l’Ateneu de Tàrrega amb 200 alumnes dels instituts targarins.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content