Dimarts, 26 gener 2021
Inici Inclusió Social Guia per facilitar al personal sanitari l'ingrés d’una persona amb sordceguesa

Guia per facilitar al personal sanitari l’ingrés d’una persona amb sordceguesa

portada guia personal sanitari persona sordceguesa
Portada de la guia // Foto: APSOCECAT

L’Associació Catalana pro Persones amb Sordceguesa (APSOCECAT), juntament amb la Federación Española de Sordoceguera (FESOCE), han presentat aquest mes la guia Sordceguesa i COVID19 – Què fer si ingressa una persona amb sordceguesa?, un material dissenyat per facilitar la feina del personal sanitari durant la pandèmia del COVID-19 davant l’ingrés hospitalari d’una persona amb sordceguesa, però també aplicable en qualsevol situació hospitalària que involucri a una persona amb aquesta discapacitat.

La guia és producte de l’experiència acumulada en l’atenció a persones amb sordceguesa durant les últimes setmanes. “Hem pogut adaptar-nos a la situació, però on hem vist que podíem fer un gran afegit és en el suport als equips medico-assistencials enmig d’aquesta tempesta, on no sempre és possible l’acompanyament del mediador o cuidador. Si han d’atendre una persona sordcega que ingressa sola i que ningú no sap com fer-li preguntes i explicar-li les coses, la confusió és màxima per totes dues bandes, i és justament això el que volem evitar” explica Ricard López, president de l’APSOCECAT.

En aquest sentit, la guia proporciona indicacions i signes bàsics per ajudar a superar els obstacles en la comunicació, així com pautes d’interacció mitjançant el tacte i l’ús de la llengua de signes. “Volem que el personal sanitari trobi en aquesta guia un recurs pràctic i de fàcil implementació. Amb un grapat de signes i una mica de paciència, la comunicació serà més fluida i el pacient es trobarà més acollit i relaxat”, destaca López.

ARC Soluciones publi

Per tal de facilitar l’aprenentatge dels signes, la guia s’acompanya d’una petita col·lecció de vídeos on una intèrpret mostra com fer la configuració de les mans en llengua de signes catalana (LSC). Els vídeos mostren com fer els signes en l’aire (per a persones sordes vidents), i en modalitat recolzada (per a persones amb sordceguesa total). Signes com “hospital”, “metge” o “infermera” encapçalen el llistat. La guia es descarrega de manera gratuïta en la web de l’APSOCECAT.

Oferta Any Nou!!! Subscriu-te a la nostra Newsletter

AMB UN 25% DE descompte fins el 31 de gener

Aprofita aquesta oportunitat per rebre cada dia al teu correu tota l'actualitat sobre el món de la discapacitat a Catalunya. PER NOMÉS 11,99 € L'ANY.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES