Girona vol posar fre a la utilització de les targetes de discapacitat falsificades

El 2015 la policia va interposar 576 denúncies i va retirar 47 targetes

targeta minusvàlid
La policia persegueix les targetes de minusvàlids falsificades // Foto: Pere Ferré

Cada cop és més habitual veure una plaça d’aparcament reservada per persones amb discapacitat ocupada per un vehicle sense distintiu. Però també comença a ser una tendència la utilització de targetes falsificades per ocupar aquests espais. A la ciutat de Girona volen posar fre a aquesta pràctica i per això intensificaran el control d’aquests espais. De fet, els agents de la policia municipal ja estan sobre avís sobre aquesta pràctica ja que l’any passat van interposar un total de 576 denúncies per haver fet un ús inapropiat dels estacionaments per a minusvàlids i van retirar 47 targetes falsificades.

Els agents municipals ja tenen un protocol d’actuació a partir del qual es comprova diàriament que les places estiguin ocupades per vehicles amb la targeta original acreditativa. En cas de que una plaça estigui ocupada per un cotxe sense distintiu es retira el vehicle amb la grua i es trasllada al dipòsit municipal. 

BANER_300X250

En el cas que es trobi un vehicle amb una targeta fotocopiada o manipulada es denuncia administrativament per estacionar en plaça reservada per a persones amb discapacitats, s’efectua una acta de denúncia administrativa per infracció a la Llei 13/2014 d’accessibilitat i es retira el vehicle amb grua al dipòsit municipal. Quan el conductor va a recollir el vehicle, se l’identifica i se li notifica la denúncia i l’acta, s’escolta la seva manifestació pel motiu que té una targeta fraudulenta i s’intervé la targeta com a objecte de prova. Finalment l’acta es tramita al departament corresponent de la Generalitat, per tal d’iniciar un expedient sancionador.

Estacionar de manera inadequada en zones per a usuaris amb mobilitat reduïda és una infracció recollida en l’ordenança municipal de circulació. A més la nova llei d’accessibilitat 13/2014 ha millorat substancialment els procediments d’actuació en aquest àmbit.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*