Divendres, 13 juny 2025
IniciSALUT MENTALGirona integra la salut mental al Festivalot amb una experiència lúdica per...

Girona integra la salut mental al Festivalot amb una experiència lúdica per desmuntar mites

El 7 i 8 de juny, el Palau de Fires de Girona acull l'experiència interactiva ARCADE, impulsada per l'Ajuntament i Sant Joan de Déu, per sensibilitzar sobre salut mental en un format familiar i desestigmatitzador

Girona integra la salut mental al Festivalot amb una experiència lúdica per desmuntar mites
Cartell del Festivalot 2025 // Foto: Ajuntament de Girona

Girona fa un pas endavant en la promoció de la salut mental amb una iniciativa innovadora dins del Festivalot. Aquesta proposta lúdica, impulsada per l’Ajuntament de Girona i desenvolupada per Som Salut Mental 360 de Sant Joan de Déu, busca trencar mites i tòpics sobre la salut mental entre infants, adolescents i famílies. L’objectiu és sensibilitzar la ciutadania en un entorn accessible i familiar.

Sívia Bosch Agustí, regidora de Salut i Benestar Emocional de l’Ajuntament de Girona, va subratllar la importància de normalitzar aquestes converses des de ben petits: “Volem que parlar de salut mental sigui tan habitual com parlar de qualsevol altre aspecte de la nostra salut. I això comença per normalitzar-ho des de petits, també jugant. Per això impulsem propostes com l’ARCADE, que ens ajuden a trencar tòpics i generar espais de conversa crítica, intergeneracional i sense estigma”.

Aquest cap de setmana, 7 i 8 de juny, al Palau de Fires de Girona i en el marc del Festivalot, els assistents podran gaudir de l’experiència ARCADE Som Salut Mental 360. Es tracta d’una activitat interactiva i educativa creada per Som Salut Mental 360 de Sant Joan de Déu.

L’activitat consisteix en un joc de preguntes i respostes tipus qüestionari sobre salut mental, dissenyat específicament per desmuntar estigmes, falses creences i tòpics. L’aplicació, amb un gran format i atractiva per al públic familiar, permet que fins a quatre persones participin simultàniament mitjançant botoneres de colors. Cada partida consta d’una única ronda de preguntes d’opció múltiple, on es valoren la precisió i la rapidesa de resposta per establir un rànquing competitiu.

Abans d’iniciar la partida, cada participant ha d’introduir dues dades bàsiques: l’edat i el gènere. Aquesta informació, sempre preservant l’anonimat, permet una anàlisi més precisa del perfil dels participants i les seves respostes. Amb aquesta iniciativa, la ciutat de Girona referma el seu compromís per crear espais de cura, prevenció i sensibilització, fins i tot en contextos culturals i d’oci.

Aquesta acció té com a objectiu principal desmuntar mites i falses creences que encara persisteixen en l’imaginari col·lectiu, alhora que busca fomentar la reflexió crítica i el diàleg intergeneracional sobre el benestar emocional.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Diari de la Discapacitat
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.