Gabriel Rufián i David Bonvehí fan un acte per la República catalana i la discapacitat

Més de 150 persones omplen la sala d’actes de les Cotxeres de Sants

gabriel rufián acte independència discapacitat
El congressista Gabriel Rufián a l’acte d’ahir a les Cotxeres de Sants // Foto: Cecs per la Independència

Gabriel Rufián (ERC) i David Bonvehí (PdeCAT) van assistir ahir tarda a un acte a Les Cotxeres de Sants en favor de la República catalana que va aplegar  a més de 150 persones amb discapacitat o vinculades al sector que van omplir la Sala d’actes.

Van parlar representants de l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), tant del secretariat com de la sectorial de capacitats diverses, de Súmate i de Cecs per la Independència. Els organitzadors van destacar el compromís del col·lectiu de persones amb discapacitat amb la consecució de la independència per tal d’assolir un país més just.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

A continuació va intervenir David Bonvehí, que es troba en la direcció del PDECat i, alhora, forma part del col·lectiu com a usuari de cadira de rodes. Bonvehí va cridar a la participació en el referèndum i va demanar el Sí. Va argumentar que la República catalana tindria les eines per fer bones polítiques i millorar les que no funcionen, “com ara el sistema de pensions”. Bonvehí va defensar que el sistema de pensions per discapacitat a una Catalunya independent seria molt més just.

Després de Bonveí van parlar tres representants de la discapacitat auditiva, física i visual, respectivament. Es va destacar el caràcter plural dels ciutadans de Catalunya, els assistents van aprendre a dir ‘sí’ en llengua de signes i es va aprofundir en la necessitat que la República catalana haurà de garantir els drets de tothom.

BANER_300X250

Per concloure, va arribar la intervenció de Gabriel Rufián, la més esperada. En diverses ocasions els aplaudiments van interrompre el seu parlament. Rufián va començar demanant un aplaudiment per als assistents i reconeixent el coratge de les persones amb discapacitat. “A molts de vosaltres sovint us han dit que anar endavant era impossible i ho heu fet”, va començar, “com us han de dir a vosaltres que no podeu fer un país?”. Amb el to pausat, va explicar la impossibilitat de reformar l’Estat espanyol i va cridar a trencar el règim de la Constitució votant el dia 1 d’octubre. 

L’acte va concloure amb el cant de ‘Els segadors’.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*