Fupar reprèn el seu programa de dinamització als mercats municipals de Terrassa per fomentar la inclusió social

Prop de 2.400 persones van participar en els tallers organitzats l’any anterior

Membres de Fupar durant un dels tallers de l'edició passada al Mercat de la Independència
Membres del Centre Ocupacional al Mercat de la Independència // Foto: Fupar

Per cinquè any consecutiu membres del Centre Ocupacional de Fupar lideren tallers al Mercat de la Independència i al Mercat del Triomf de Terrassa, dins el programa d’inclusió i dinamització social als mercats municipals de Terrassa que organitza Fupar anualment amb el suport de BBVA per donar visibilitat a les capacitats de les persones amb discapacitat intel·lectual i difonent la missió de l’entitat.

“Busquem obrir-nos a la ciutat i crear noves oportunitats perquè ens coneguin, encara que no només això és important. També ho és el fet d’agafar el transport públic per anar fins als mercats, fent ús dels serveis i recursos de la ciutat, i de sentir-se reconegut per les persones de l’entorn”, explica Marta

BANER_300X250

Puig, directora tècnica del Centre Ocupacional de Fupar. En cada sessió, un grup de persones de Fupar presenten al mercat un taller pensat especialment per a cada època de l’any, afí a les estacions i festivitats rellevants, i el duen a terme amb materials sostenibles i productes de temporada.

El valor diferenciador d’aquests tallers recau en el fet que les persones amb discapacitat intel·lectual lideren i executen tot el procés de creació durant la realització dels tallers; des del principi fins al final. “És vital fer visible el rol actiu de les persones amb discapacitat intel·lectual per trencar prejudicis i vèncer estigmes, posant en valor la seva capacitat de creació i de lideratge”, afegeix Adrià Comas, educador social a Fupar.

També ho és dur a terme una activitat en un entorn normalitzat, pròxim i proper, com són els mercats municipals, i eixamplar així la xarxa de vincles socials.

“Els paradistes i els clients habituals dels mercats ja ens coneixen i això fa que sempre ens saludin i es dirigeixin a nosaltres, no només quan arribem al mercat, sinó també quan ens trobem passejant”, continua Comas.

La primera activitat d’aquest any porta el nom de “Tastet d’infusions” i ha tingut lloc avui, divendres 18 de gener, al Mercat del Triomf, d’11 h a 12 h, en un acte obert a tota la ciutadania. La pròxima cita està programada pel 25 de gener, a la mateixa hora, al Mercat de la Independència. Durant el taller s’elaboraran les infusions de forma fàcil i artesanal a partir de flors i fulles naturals.

Pròximes dates: Mercat del Triomf (Fes créixer el teu desig, 8 de febrer 2019) i (Llueix per carnestoltes, 1 de març 2019). Mercat de la Independència: (Tastet d’infusions, 25 de gener 2019) – (Fes créixer el teu desig, 15 de febrer 2019), (Llueix per Carnestoltes, 8 de març 2019). Les activitats comencen sempre a les 11 h i duren aproximadament 1 h.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*