Dijous, 28 gener 2021
Inici Drets Les fundacions especials han realitzat 13 projectes per a la inserció de...

Les fundacions especials han realitzat 13 projectes per a la inserció de persones amb discapacitat

Segons l’informe anual realitzat per la Generalitat

fundacions especials projectes persones discapacitat

Un total de 354,4 milions d’euros en sis anys. Aquesta és la quantitat que les antigues caixes d’estalvis catalanes han destinant a obra social des que es van transformar en fundacions especials, l’any 2013. En concret, l’any 2019 el seu pressupost total executat va ser de 69,7 milions d’euros, un 13,3% més que l’exercici anterior. 

Aquestes són algunes de les conclusions que es poden extreure del darrer informe d’activitat que anualment elabora la Direcció General de Política Financera, Assegurances i Tresor, a partir de les dades d’execució pressupostària que faciliten les mateixes entitats. “Aquestes dades posen de manifest que l’obra social de les antigues caixes d’estalvis continua molt viva a Catalunya”, assegura Natàlia Mas, Secretària d’Economia de la Generalitat.

ARC Soluciones publi

D’acord amb l’informe, les set fundacions van realitzar un total de 100 projectes, que es van traduir en 422 accions distribuïdes arreu de la geografia catalana, que han arribat a 2.987.282 persones.La majoria d’aquests destinataris, concretament, el 69,5 % (2.076.754), es concentren en l’àmbit del foment de la cultura i l’educació. Per projectes, el major nombre d’activitats també es va realitzar dins del camp del foment de l’educació i la cultura (42 projectes), seguit de l’assistència social i la cooperació per al desenvolupament (35 projectes), entre els quals destaquen les accions realitzades en la inserció de persones amb discapacitat (13), serveis dirigits a la gent gran (12) o el lleure en família i espectacles (9). Aquests projectes coincideixen parcialment amb els d’import destinat més elevat: 13,7 M€ a la inserció de discapacitats i 13,5 M€ a serveis per a la gent gran, però en primer lloc trobem les activitats realitzades en auditoris i centres culturals amb 16,6 M€ i 8 projectes.

Oferta Any Nou!!! Subscriu-te a la nostra Newsletter

AMB UN 25% DE descompte fins el 31 de gener

Aprofita aquesta oportunitat per rebre cada dia al teu correu tota l'actualitat sobre el món de la discapacitat a Catalunya. PER NOMÉS 11,99 € L'ANY.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

2 COMENTARIS

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES