Les fundacions especials destinen més de 10 milions d’euros a la inserció laboral de discapacitats al 2016

En total van destinar 57, 1 milions a projectes d’obra social

fundacions especials inserció laboral discapacitat
La inserció laboral de persones amb discapacitat tenir una important inversió // Foto: Grup Cooperatiu TEB

L’obra social de les antigues caixes d’estalvis catalanes van destinar un total de 10,7 milions d’euros per a la inserció de discapacitats i 9,2 milions per a serveis per a la gent gran durant el 2017, segons es desprèn del darrer informe que des del 2014 elabora anualment la Direcció General de Política Financera, Assegurances i Tresor de la Generalitat de Catalunya, a partir de les dades d’execució pressupostària que faciliten les mateixes entitats.

En xifres més globals, les hereves de les “antigues caixes d’estalvis” catalanes van impulsar 95 projectes dels quals es van beneficiar 2,76 milions de persones, segons un informe del Departament de Vicepresidència i d’Economia i Hisenda. El 87,9% de la inversió es va destinar a projectes relacionats amb l’àmbit de l’educació i la cultura (44,3%) i l’assistència social (43,6%).

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Dels 57,1 milions d’euros que les fundacions van destinar en total durant aquest any, un 44,3% es va destinar a obra socials (25,15M€) es va invertir en projectes de l’àmbit de l’educació i la cultura; un 43,6% (24,91M€) per a l’assistència social; un 7,4% (4,22M€) a la difusió i protecció del patrimoni cultural i del medi ambient; i un 4,7% (2,76M€) per al foment de l’excel·lència.

El juliol del 2013 va culminar la transformació de les caixes d’estalvis catalanes en fundacions de caràcter especial. Un procés que el Govern de la Generalitat va promoure amb la Llei del Parlament de Catalunya 9/2012 del 25 de juliol, de modificació del text refós de la Llei de caixes d’estalvis de Catalunya amb un objectiu: preservar i assegurar la continuïtat de les seves obres socials, afiançar el patrimoni i els actius que hi estaven lligats i traspassar la governança de l’activitat social i el patrimoni als patronats de les noves fundacions privades, tot mantenint el seu arrelament en el territori.

BANER_300X250
FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*