Dijous, 25 abril 2024
spot_img
IniciRECERCA I TECNOLOGIAFundació ONCE porta al MWC projectes que utilitzen la IA per ajudar...

Fundació ONCE porta al MWC projectes que utilitzen la IA per ajudar a la mobilitat de les persones cegues

Explica en una jornada els projectes de recerca AccessRobots i Walkerpisa

jornada sobre intel·ligència artifical al mwc 2024
Un moment de la jornada de presentació dels projectes // Foto: ONCE Catalunya

Jesús Hernández, director d’Accessibilitat i Innovació de la Fundació ONCE i responsable del Centre Europeu d’Accessibilitat (AccessibleEU), va participar en la Jornada “Intel·ligència artificial i drets socials: riscos i oportunitats”, organitzada per la Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya, l’ESN i la Fundació Mobile World Capital Barcelona.

Durant aquest esdeveniment, Hernández va exposar les línies mestres dels projectes de recerca, desenvolupament i innovació que s’estan duent a terme amb l’ús de la Intel·ligència Artificial, com són AccessRobots i Walkerpisa. AccessRobots és un projecte que ha estat desenvolupat a través d’Inserta Innovació, amb l’objectiu de proporcionar assistència a les persones amb discapacitat en entorns complexos com aeroports, hospitals i centres comercials. Aquest robot ofereix seguretat i autonomia per accedir a aquestes instal·lacions eliminant les barreres que les persones amb discapacitat solen enfrontar-se.

D’altra banda, el projecte Walkerpisa, també desenvolupat per Inserta Innovació, té com a objectiu crear una solució tecnològica de sensorització del paviment urbà basada en la Intel·ligència Artificial. Aquesta solució proporciona assistència i informació personalitzada per facilitar que les persones amb discapacitat puguin desplaçar-se de manera accessible, lliure i segura a l’entorn urbà.

Hernández també va destacar la importància de la normativa europea en matèria d’accessibilitat, especialment en el marc del projecte AccessibleEU, impulsat per la Comissió Europea i liderat per la Fundació ONCE. Aquest projecte, en col·laboració amb la Universitat austríaca Johannes Kepler de Linz, la Xarxa Europea de Turisme Accessible (ENAT) i altres entitats, té com a objectiu millorar l’accessibilitat per a les persones amb discapacitat a tot Europa.

A més, en el marc del “Four years from now” (4FYN), que es va celebrar de forma paral·lela al MWC, Hernández va presentar el programa de suport a empreses i startups de la Fundació ONCE. Aquest programa ofereix assessorament personalitzat i específic a les companyies que desenvolupen productes o serveis destinats a millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat, ajudant-les en el seu creixement i desenvolupament durant un període estimat entre 8 i 12 setmanes. Això permet a les empreses comptar amb un suport concret i adaptat a les seves necessitats, contribuint al seu èxit i al desenvolupament de solucions inclusives per a la societat.

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content