Dimarts, 29 abril 2025
IniciDIA DE LES PERSONES AMB DISCAPACITATFundació Eurofirms llança la campanya “Hola, sóc aquí” amb iniciatives per...

Fundació Eurofirms llança la campanya “Hola, sóc aquí” amb iniciatives per sensibilitzar sobre la discapacitat en l’entorn laboral

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat

hola soc aqui fundacio eurofirms
Cartell de la campanya ‘Hola, sóc aquí’ // Foto: Fundació Eurofirms

Amb motiu del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, la Fundació Eurofirms ha llançat la campanya ‘Hola, sóc aquí’ amb l’objectiu de conscienciar les empreses, i a la societat en general, sobre la necessitat d’incloure i reconèixer totes les capacitats i talent d’un grup de població que suposa el 6,2% de la força de treball a Espanya. Desenes d’empreses com Amazon o Santa Lucía s’han adherit a la campanya.

Per aquesta campanya l’entitat ha llançat una campanya de comunicació, així com un conjunt d’accions per a conscienciar i generar més oportunitats laborals a les persones amb discapacitat.

Una de les accions emmarcades en aquesta campanya és Diàlegs per la inclusió, una taula rodona en línia en la qual quatre ambaixadors de l’entitat amb diferents discapacitats explicaran les seves vivències en primera persona i aportaran pautes per a aconseguir que les persones amb discapacitat se sentin incloses en els seus entorns.

Aquesta acció tindrà lloc el 30 de novembre, amb la participació de Sonia Guirado, consultora de Fundació Eurofirms, Astrid Fina, instructora de snowboard; Isaac Padrós, president de l’associació Multicapacitats, i Rosanna Camprubí, ballarina esportiva. Tots ells compartiran la seva història d’èxit i superació gràcies a entorns que han facilitat el seu desenvolupament.

Finalment, l’entitat ha activat dues accions de carrer per a reivindicar la força de la diversitat. Divendres 2 (Barcelona) i dissabte 3 de desembre (Madrid), es pintaran de manera col·lectiva amb persones amb discapacitat i personalitats públiques dos murals de 20 metres en les estacions de metro de Sol, a Madrid, i d’Arc de Triomf, a Barcelona. Les persones amb discapacitat il·lustraran amb pintura les professions a les quals es dediquen, les tasques que realitzen i que sovint queden invisibilitzades, així com les oportunitats a les quals els agradarien accedir. Els murals reivindicatius quedaran exposats de manera permanent en els suburbans de totes dues ciutats. Aquesta acció es durà a terme amb la col·laboració de Metre Madrid i Transports Metropolitans de Barcelona.

La inclusió és la clau per a generar un impacte real i impulsar un entorn en el qual tots els empleats tinguin oportunitats de desenvolupament professional, i de sentir-se part de l’organització. “Les xifres ens diuen que encara ens queda molt per fer, ja que un 44% de les persones amb discapacitat no se senten actualment incloses en el seu lloc de treball, segons el nostre últim informe sobre entorns inclusius en el

qual entrevistem 750 empleats amb discapacitat. Per això, des de Fundació Eurofirms, de manera complementària a les campanyes de sensibilització com ’Hola, sóc aquí’, generem accions en l’àmbit laboral que ajudin a conèixer de primera mà la realitat de les persones amb discapacitat. És complicat desacreditar l’estereotip des de la distància, i les nostres formacions, voluntariats corporatius i resta de programes apunten precisament a tocar aquesta realitat de primera mà, posant les persones per sobre de tot”, assenyala Maria Jordà, directora general de la Fundació Eurofirms.

Generar entorns inclusius no només té un impacte a través de les incorporacions de nou talent de persones amb discapacitat, sinó també en els empleats que puguin adquirir una discapacitat durant la seva etapa a l’empresa, ja que el 80% de les discapacitats són sobrevingudes en edat laboral, és a dir que han adquirit la seva discapacitat entre els 16 i els 64 anys. Cal destacar igualment que les organitzacions

liderades per executius que s’enfoquen en el compromís amb la discapacitat i a generar entorns d’inclusió augmenten les vendes (2,9 vegades) i els guanys (4,1 vegades) més ràpidament que la resta. Accenture, Getting to Equal 2020.

A Espanya resideixen més d’1.8 milions de persones amb alguna mena de discapacitat reconeguda en edat laboral, representant un 6,2 % de la força laboral al país. D’aquesta xifra 638.600 són actives i només un 485.900 estan ocupades, segons l’Institut Nacional Estadística.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Diari de la Discapacitat
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.