Dissabte, 31 juliol 2021
spot_img
prevent_banner_aula2021_375x225
IniciEntitatsLa Fundació el Maresme aporta valor mediambiental a la comarca amb un...

La Fundació el Maresme aporta valor mediambiental a la comarca amb un nou sistema d’autoconsum solar

Amb motiu del Dia Internacional de l’Estalvi d’Energia

sistema d'autoconsum solar_Fundació el Maresme
La instal·lació solar s’ha realitzat a la coberta d’una de les naus del centre ocupacional Jaume Isern // Foto: Fundació el Maresme

La Fundació el Maresme ha posat en marxa un sistema d’autoconsum solar, coincidint amb el Dia Internacional de l’Estalvi Energètic que se celebra el 21 d’octubre. D’aquesta manera aporta valor a la comarca, en aquest cas, a través de millores sostenibles per al medi ambient.

La instal·lació solar, de 70,72 kWp, s’ha realitzat a la coberta d’una de les naus del centre ocupacional Jaume Isern de l’entitat i ha suposat una inversió de 55.790 €, recuperables en els pròxims 6 anys. A partir d’aleshores, aquest sistema d’autoconsum solar cobrirà un 39,3% de les necessitats energètiques dels centres ubicats al carrer Galícia (el Centre Ocupacional Jaume Isern i el centre especial de treball CEO del Maresme), amb un rati d’autoconsum del 81,3%. 

banner flyer interpersonas
Autoconsum i estalvi

Així mateix, permetrà reduir la despesa energètica amb uns estalvis anuals del 25% del cost de la factura elèctrica, sent la vida útil del projecte superior a 30 anys. Actualment, aquests centres tenen un consum anual de 237.459 kWh. 

Aquest sistema de plaques solars evitarà l’emissió anual de 31 tones de CO₂ al territori i incrementarà l’energia verda del mercat, en vendre a la xarxa l’energia sobrant. 

Una inversió vinculada al Marc Estratègic 2018-2022. Aquesta acció s’emmarca dins els objectius sostenibles definits en el Marc Estratègic de l’Entitat, concretament en l’eix Ètica, Economia Social i Solidària, el qual busca, entre d’altres coses, la contribució de l’entitat en la cura i millora de l’entorn. 

OFERTA 5è ANIVERSARI !!!

SUBSCRIU-TE A LA NEWSLETTER DIÀRIA PER NOMÉS 7,99€ L'ANY

Necessitem la teva col·laboració per seguir fent un periodisme de qualitat que respecti i doni visibilitat a les persones amb diversitat funcional

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES