Dijous, 7 desembre 2023
- PUBLICITAT -spot_img
IniciDISCAPACITATTota la xarxa d’FGC està adaptada a les persones amb mobilitat reduïda

Tota la xarxa d’FGC està adaptada a les persones amb mobilitat reduïda

campanya 25N diba
estació sarrià adaptada mobilitat reduïda
Aspecte actual de l’estació de FGC de Sarrià // Foto: gencat

El Govern està duent a terme una important inversió per aconseguir la plena accessibilitat de la xarxa ferroviària de la seva titularitat a persones amb mobilitat reduïda. Pel que fa a FGC, l’adaptació de l’estació del Putxet s’afegeix a la de Sarrià, que va finalitzar el gener passat, i permet assolir el 100 % d’adaptació de la xarxa d’FGC.

En total, la Generalitat ha invertit 65 milions d’euros en l’adaptació de la xarxa d’FGC i de Metro des de 2011. Des de 2011, s’han destinat 26 MEUR a obres d’adaptació de quatre estacions de les línies metropolitanes d’FGC: Gràcia, Peu del Funicular, Sarrià i el Putxet. Addicionalment, cal afegir les estacions dels perllongaments de Terrassa (3) i Sabadell (5) que s’han construït ja adaptades.

cançons que acaben en fade out

En el mateix període, el Govern ha destinat milions d’euros a l’adaptació de les estacions de Metro de Barcelona. La xarxa de metro de Barcelona compta amb 154 estacions, de les quals un total de 140 estan adaptades; xifra que representa un 91%.

En aquests moments, s’estan executant, per un import de 4 milions d’euros, les obres de l’estació de Jaume I de l’L4 i s’està treballant per licitar properament les corresponents a altres estacions.

Campanya 25N Diputació de Barcelona

Pel que fa a l’adaptació a la Xarxa ferroviària de Rodalies, només el 70% de les estacions i el 50% dels trens estan adaptats. El govern apunta que quan la Generalitat té capacitat plena de prendre decisions, ha acreditat que sempre s’opta per l’excel·lència.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content