Dilluns, 22 abril 2024
spot_img
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALFEPCCAT visita llars de persones amb grans necessitats de suport per proposar...

FEPCCAT visita llars de persones amb grans necessitats de suport per proposar millores habitacionals que evitin la seva institucionalització

fepccat projecte necessitats habitacionals persones discapacitat
Una terapeuta visitant una llar per avaluar les seves necessitats d’accessibilitat // Foto: FEPCCAT

La Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya (FEPCCAT) ha iniciat una campanya, en el marc del “Projecte RUMBO: cap a un model d’autonomia personal connectada i inclusiva”, per visitar llars de persones amb grans necessitats de suport, amb l’objectiu de proposar millores que evitin o endarrereixin la institucionalització d’aquestes persones en serveis d’acolliment residencial.

Aquesta acció té dos objectius clars: l’avaluació i el diagnòstic de l’estat de la llar, amb les posteriors recomanacions necessàries perquè sigui 100% accessible; i també facilitar aquells productes de suport que es considerin prioritaris per l’adaptació de la vivenda i garantir millores en l’autonomia personal.

Una terapeuta ocupacional de la FEPCCAT serà l’encarregada de realitzar l’avaluació de la llar a través d’una eina elaborada per la pròpia entitat amb l’assessorament de la Càtedra d’Accessibilitat de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC). Aquesta avaluació tindrà en compte diversos aspectes relacionats amb l’accessibilitat actual a l’habitatge i el seu entorn, d’acord amb les característiques de cada persona i la seva família, amb l’objectiu de proposar solucions personalitzades i ajustades a les seves necessitats.

La FEPCCAT convida a tothom que vulgui participar en aquest projecte que es posi en contacte amb la federació, ja que suposa una excel·lent oportunitat per millorar les condicions dels seus habitatges perquè siguin 100% accessibles. 

- PUBLICITAT -

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content