Dimarts, 22 abril 2025
IniciDISCAPACITATLa Federació Catalana d’Autisme, ECOM i FEPCCAT presenten el projecte RUMBO a...

La Federació Catalana d’Autisme, ECOM i FEPCCAT presenten el projecte RUMBO a la Generalitat de Catalunya

En una reunió amb el Secretari General de Drets Socials, Oriol Amorós

reunio projecte rumbo a catalunya
La reunió va tenir lloc el passat mes de desembre // Foto: ECOM

La Federació Catalana d’Autisme, ECOM (representant de la discapacitat física i/o orgànica a Catalunya), FEPCCAT (la Federació de la Paràlisi Cerebral i la Pluridiscapacitat de Catalunya) i COCEMFE van mantenir el passat mes de desembre una reunió amb el Secretari General de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya per presentar a l’administració catalana el ‘Projecte RUMBO: cap a un nou model d’autonomia personal connectada i inclusiva’.

Aquestes tres entitats, com a entitats sòcies de la Confederació Autismo España, PREDIF i Confederació ASPACE, desplegaran a Catalunya les intervencions d’aquest projecte, que té l’objectiu d’impulsar el disseny de models innovadors de suport a l’autonomia personal i la vida independent de persones amb discapacitat, especialment aquelles amb majors necessitats de suports, mitjançant la combinació de serveis i recursos que puguin facilitar una forma de vida inclusiva en la societat en condicions de seguretat, accessibilitat i benestar.

Les tres federacions catalanes treballen de manera complementària i implementen accions dins del pla d’actuació del projecte d’acord amb les necessitats dels seus colꞏlectius – autisme, discapacitat física i/o orgànica, i paràlisi cerebral i pluridiscapacitat -.

La trobada amb el Secretari General de Drets Socials va servir, a més  de per exposar el full de ruta del Projecte RUMBO, per traslladar a l’administració catalana com les peticions de les entitats respecte a les cures de les persones amb discapacitat, mitjançant la combinació de serveis i recursos que permetin una reforma del model residencial centrat en la persona i una proposta alternativa a la institucionalització que fomenti la seva vida independent.

Com a resultat de la reunió, es va aconseguir de l’administració el compromís de l’administració de posar a la disposició del projecte RUMBO la base de dades del Departament de Drets Socials per a poder realitzar una fotografia més precisa de la situació actual i coproduir polítiques públiques.

També es va posar de manifest la voluntat de la Generalitat de basar futures decisions d’actuació político-social en els resultats d’anàlisi desenvolupats en el projecte, així com donar suport al projecte en termes de difusió i sensibilització.

De la mateixa manera es va acordar col·laborar en les propostes que s’estan fent des del Departament de Drets Socials en relació amb la desinstitucionalització, compartir processos i avaluar com es poden complementar les iniciatives públiques amb els resultats derivats del RUMBO.

Finalment, es va pactar la programació d’una altra reunió enfocada als aspectes més tècnics del projecte com les línies d’actuació, objectius i accions específiques de cadascuna de les entitats catalanes.

El Projecte RUMBO compta amb la participació de 22 entitats de les confederacions impulsores repartides en cinc comunitats autònomes. Està finançat pel Ministeri de Drets Socials i Agenda 2030, amb càrrec al Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència del Govern d’Espanya, lligat als fons NextGenerationEU de la Unió Europea.

Secció patrocinada per
Logo_DINCAT-INTEGRAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

1 COMENTARI

  1. M’encanten les noticies positives, però S’ha fet un càlcul econòmic del cost? Podran incloure-ho als pressupostos? Quan s’adonaran que existeixen molts plans ja fets fa temps molt inclusius que parlen de vida independent i que en canvi no s’han materialitzat? Per quant pisos supervisats, assistits? o passarà com els equips guia de salut mental que hi ha tan sols 10 a tot Catalunya, amb llistes d’espera infinites..

    Les fotografies de qui està en el dia a dia ajudant les persones, son homenatges muts a una feina dura. Els polítics que s’afegeixen, saben que en 4 anys ja no els hi podran demanar responsabilitat pel que han dit i no assolit. No hi ha auditor extern que obligui a complir, per això els és fàcil planificar a llarg termini sense quantificar ni posar data. M’agradaria tant equivoar-me… però se que mai contesten les cartes escrites aquí reclamant, per tant per mi han perdut credibilitat les promeses.

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Diari de la Discapacitat
Resum de la privadesa

Aquest lloc web utilitza galetes per tal de proporcionar-vos la millor experiència d’usuari possible. La informació de les galetes s’emmagatzema al navegador i realitza funcions com ara reconèixer-vos quan torneu a la pàgina web i ajuda a l'equip a comprendre quines seccions del lloc web us semblen més interessants i útils.