Dijous, 27 gener 2022
IniciDiscapacitatLa FECETC demana una gran aliança per impulsar l’ocupació de persones amb...

La FECETC demana una gran aliança per impulsar l’ocupació de persones amb discapacitat

jornada foment aliança ocupació persones discapacitat
La ministra Dolors Montserrat va obrir la jornada de la FECETC // Foto: Foment de Treball

El president de la Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC), Julio Martínez, va demanar dimarts una gran aliança entre empreses, administració i Centres Especial de Treball (CET) per tal d’impulsar l’ocupació de les persones amb discapacitat, col·lectiu on les taxes d’atur són molt més elevades que les de la població general. Ho va fer a la jornada ‘Centres Especials de Treball a la Unió Europea. Inserció laboral de les persones amb discapacitat’, celebrada a Foment del Treball i presentada pel seu president, Joaquim Gay de Montellà.

Martínez va recordar les preocupants xifres sobre ocupació i activitat de les persones amb discapacitat i el paper que han tingut els centres especials de treball com a generadors d’ocupació, així com les oportunitats que es poden obrir, entre d’altres, amb la futura regulació dels contractes de les administracions públiques i amb el creixent interès per la implantació de clàusules socials en les licitacions públiques.

L’obertura de la jornada va anar a càrrec de la Ministra de Sanitat, Afer Socials i Igualtat, Dolors Montserrat, que va anunciar que la Llei de Contractes que s’està preparant al Congrés promourà clàusules socials en la contractació pública, que representa, actualment, el 16 per cent del Producte Interior Brut (PIB). Segons Montserrat, la inclusió de les clàusules serà un gran avenç en les polítiques socials del Govern i en la inserció laboral de les persones amb discapacitat. Per a la ministra, crear ocupació és la millor política social que pot fer un govern, ja que amb la feina es guanya autoestima i benestar i es lluita contra l’exclusió. La ministra de Sanitat va afegir que des del 2012 s’han signat a Espanya més d’un milió de contractes amb persones amb discapacitat; el 2015 es va tancar amb la xifra rècord de gairebé 250.000 contractes, un 60 per cent més que el 2011.

Tot seguit, el professor de la Universitat de Barcelona, Jordi Martí Pidelaserra, va parlar de la informació econòmica, financera i laboral dels CET de la federació, de la qual en fa un seguiment des de fa anys. Per això, considerà que podem parlar d’uns patrons comuns d’aquests centres, que són mediambientalment sostenibles, socialment responsables i complidors dels criteris de governança. Segons Pidelaserra, els CET de la federació aporten un valor afegit que ha crescut per sobre del creixement del PIB espanyol, amb un model orientat a la venda més que a la producció i que transformen aquest valor afegit en rendes del treball. Els CET no s’han endeutat durant la crisi i han demostrat gestionar els seus recursos amb la màxima eficiència. Va explicar que els CET de la Federació han creat més de 2.800 llocs de treball i han estat molt responsables des del punt de vista financer. Per tot això, va afirmar, en uns moments en què els grans fons d’inversió busquen arreu del món projectes d’inversió socialment responsables, la federació pot fer valer els valors i fortaleses de les seves empreses per atraure’ls i trobar noves fonts de finançament.

En la jornada també hi van participar la directora de persones de Chiesi España, Beatriz Vila, el director general del grup Amica, Tomás Castillo, i el director d’operacions d’Apetito, Mathias Schcknoff, així com el diputat al congrés del Partit Demòcrata Català, Carles Campuzano. Campuzano va plantejar diversos reptes, a escala global i a escala local, a què s’haurà d’enfrontar la població en general en els propers

anys i que també afectaran les persones amb discapacitat. El diputat, però, es va mostrar optimista perquè creu que en el futur pesarà cada cop més el principi de no discriminació. A més, i posant el focus en les persones, el sistema de treball haurà de ser més flexible i permetre, per exemple, compatibilitzar els subsidis amb la feina remunerada o una pensió de jubilació amb el treball a temps parcial.

De la mateixa manera, va continuar, s’hauran de diluir les fronteres entre el que avui es considera una empresa ordinària i un CET perquè, de fet, la tendència ha de fer que la inserció es faci majoritàriament en empresa ordinària i mica en mica desapareguin els centres exclusius per a persones amb discapacitat.

En aquesta mateixa línia es va expressar a la part final de la jornada el president de la Federació Catalana de Centres Especials de Treball en Economia Social (Feacem Catalunya), Rafael Ruano. És, de fet, -va dir- el que demana la Convenció Internacional sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, aprovada per l’ONU: “que no creem entorns tancats per a persones amb discapacitat”, una tendència que està guanyant terreny. Per aquest motiu, Ruano va demanar a les administracions que vagin en aquesta direcció i la tinguin en compte.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content