La FECETC actuarà contra les bases que regulen les subvencions a la inserció laboral de persones amb discapacitat

Discriminen a les persones amb un grau de discapacitat de menys del 65%

assemblea fecetc bases subvencions discapacitat
La mesura es va acordar a l’assemblea general celebrada la passada setmana // Foto: FECETC

La Federació de Centres Especials de Treball de Catalunya (FECETC) ha decidit prendre les mesures necessàries contra les bases del departament de Treball, Afers Socials i Famílies que regulen les convocatòries dels ajuts a la inserció laboral de les persones amb discapacitat a Catalunya perquè vulneren la llei estatal que n’estableix unes regles bàsiques que s’han de respectar, segons van acordar a l’assemblea general celebrada la setmana passada.

La FECETC basarà les seves accions contra les bases en el fet, d’una banda, que prioritzen els ajuts a les persones amb discapacitat amb especials dificultats d’inserció i discriminen els ajuts a les persones amb discapacitat física i sensorial amb un grau inferior. D’aquesta manera va en contra de la llei estatal d’ocupació del 2015, que no distingeix tipologies de discapacitat en les seves polítiques de suport a la inserció per als col·lectius amb majors dificultats d’inserció.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

A hores d’ara els CET’s no cobraran cap subvenció per als treballadors amb discapacitat física o sensorial amb un grau de discapacitat inferior al 65 per cent, ja  que no ha sortit cap convocatòria que contempli aquest col·lectiu.

A la federació “defensem un ajut del 50 per cent del Salari Mínim Interprofessional (SMI) per a tothom, sense distincions, perquè aquesta és la filosofia dels Centres Especials de Treball i no es poden canviar a mitja partida les regles del joc”, va dir el seu president, Julio Martínez, que calcula que si s’apliquen les mesures previstes  podrien tancar una quarantena de CETs.

BANER_300X250

A  més, la reducció de les partides que es destinaran enguany a inserció de persones amb discapacitat, juntament amb els retards en els pagaments, estan posant en la corda fluixa desenes de CETs i empenyent els seus treballadors a l’atur, situació que és més cara de sostenir per a l’administració, això sense comptar amb els efectes negatius sobre els treballadors en atur i les seves famílies i les dificultats de tornar a tenir una oportunitat laboral.  Actualment hi ha a Catalunya 209 Centres Especials de Treball (CET) amb una plantilla d’uns 15.150 treballadors amb discapacitat d’un total de 18.346.

1 Trackback / Pingback

  1. La FECETC actuarà contra les bases que regulen les subvencions a la inserció laboral de persones amb discapacitat

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*