El menorquí Martí Riera, primer lesionat medul·lar en creuar nedant el Canal de Menorca

Ha aconseguit el repte amb el suport d’una beca de la Fundació Grupo SIFU

martí riera travessia canal de menorca lesio medular
Riera va estar acompanyat en tot moment durant la travessia // Foto: Cristian P. Coll

L’esportista menorquí Martí Riera va trigar 10 hores i 13 minuts en recórrer nedant el passat 4 de juliol els poc més de 37 Km que separen les illes de Mallorca i Menorca, només 49 minuts per sobre de l’actual rècord, que va aconseguir Christian Gojeneel el 21 de setembre de 2015.

Riera es va convertir d’aquesta manera en el tretzè nedador en completar la travessia del Canal de Menorca sota les estrictes normes de Menorca Channel Swimming Association, encara que el menorquí ha estat el primer a fer-ho tenint una discapacitat.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Al llarg de la travessia, l’esportista va comptar amb el suport de tres nedadors de suport (Joaquín Todo, Raúl Riudavets y Albert Campabadal Blanco, Vicepresidente de Grupo SIFU i aficionat a la natació), que van fer alguns trams amb Martí Riera, excepte els primers i els últims quilòmetres, en sessions d’entre 30 i 60 minuts.

Al acabar el seu repte, el nedador va reconèixer que “al llarg de més de 10 hores de travessia vaig tenir moments de tot tipus. La primera hora va ser molt complicada per la foscor, les ones i els nervis, però després vaig aconseguir tranquilitzar-me i gaudir de la jornada”.

BANER_300X250

Martí Riera ha fet realitat aquest repte personal amb l’ajuda d’una beca especial de la Fundación Grupo SIFU, entregada l’octubre de l’any passat en la celebració del 15è aniversari de la delegació del Grupo SIFU a les Illes Balears.

El repte de Martí Riera de creuar el Canal de Menorca va sorgir com un desafiament personal de l’esportista però també amb la voluntat de sensibilitzar i motivar a les persones al voltant de la discapacitat. “Crec que haver completat aquest repte ha donat visibilitat a les capacitats de les persones amb diversitat funcional. Hem pogut arribar a més gent, motivar-la, i demostrar que les persones amb discapacitat no som menys que els demés”, va afirmar. “Et costarà més o menys, però si t’ho proposes, es pot aconseguir qualsevol meta”, va concloure Riera.

Martí Riera, de 38 anys i resident a Fornells (Menorca) es va aficionar a la natació després de tenir un greu accident al 2007 que el va deixar en cadira de rodes. Com a part de la seva recuperació va començar a practicar aquest esport i es va convertir en la seva passió. La primera competició en aigües obertes en la que va participar va ser una de 800m. Des del 2009 ha participat en nombroses competicions estàndar, no específiques per a persones amb discapacitat, d’entre 900m i 25 quilòmetres.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*