Dimarts, 19 octubre 2021
IniciCovid-19Es redueixen a 7 els centres residencials de persones amb discapacitat i...

Es redueixen a 7 els centres residencials de persones amb discapacitat i salut mental amb casos actius de covid-19

Això representa un total de 14 residents i 14 professionals d’aquests centres afectats

mesures de control centres residencials
La situació als centres residencials està millorant // Foto: gencat

El nombre de centres residencials de serveis socials que tenen a dia d’avui algun cas actiu de covid-19 entre les persones residents segueix disminuint gràcies a la bona evolució de la pandèmia. En concret, segons el darrer informe del departament de Drets Socials, hi ha 27 centres de gent gran; 6 centres per a persones amb discapacitat; 1 centre de salut mental i 4 centres d’altres tipus de recursos residencials, com centres d’infància, per a persones en risc d’exclusió i d’altres.

Hi ha 104 persones residents que són casos confirmats de covid-19 (un 0,2% del total). La gran majoria són asimptomàtiques o tenen símptomes lleus de coronavirus. 

Al llarg de la darrera setmana (5/09 al 11/09), hi ha hagut 9 defuncions de residents per covid-19, mentre que hi ha hagut 36 persones residents ingressades a l’hospital de mitjana cada dia.

Pel que fa als i les professionals, 100 han donat positiu (0,2% del total) els últims 14 dies; dues persones treballadores estan ingressades a l’hospital, però no n’hi ha cap a l’UCI.

Segons la tipologia del centre, a les residències de gent gran, entre les persones usuàries hi ha 85 casos actius (0,2% dels residents) en 27 residències i 83 professionals afectats (0,2% del total).

Als centres per a persones amb discapacitat, hi ha 13 casos actius entre els residents (0,2% del total) en 6 residències i 14 professionals (0,2% respecte al total).

Als centres residencials de persones amb problemàtica social derivada de salut mental, hi ha 1 cas actiu d’una persona resident en un centre, mentre que no n’hi ha cap entre les persones que hi treballen.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES