Dissabte, 16 octubre 2021
HomeDretsEs publica una Guia Jurídica sobre la gran reforma del Codi Civil...

Es publica una Guia Jurídica sobre la gran reforma del Codi Civil per al suport de les persones amb discapacitat

Publicada pel CERMI, la Fundació ONCE, el Consell General del Notariat i la Fundació Aequitas

guia jurídica reforma codi civil suport persones amb discapacitat
Portada de la nova Guia Jurídica publicada // Foto: AEFT

El Comitè Espanyol de Representants de Persones amb Discapacitat (Cermi), Fundació ONCE, el Consell General del Notariat i Fundació Aequitas han publicat una Guia Jurídica sobre la gran reforma de la legislació civil i processal per al suport a les persones amb discapacitat en l’exercici de la seva capacitat jurídica, que van presentar aquest divendres a l’agència de notícies Servimedia amb motiu de l’entrada en vigor de la nova normativa.

El text té una versió extesa i una altra en lectura fàcil, de la qual s’han encarregat l’Associació Espanyola de Fundacions tutelars (AEFT) i Plena inclusió Cantàbria.

El document recull els articles del Codi Civil (del 249 al 299) que modifiquen l’actual legislació i eliminen figures com la tutela i la pàtria potestat prorrogada o revisada, en favor d’un sistema de suports a la capacitat jurídica, que garanteixin el respecte a la presa de decisions de les persones amb discapacitat intel·lectual o de desenvolupament.

L’objectiu de la publicació és resoldre dubtes i aclarir l’abast de la nova legislació, que reforma lleis tan importants com el Codi Civil, la Jurisdicció Voluntària, la Llei del Notariat, la d’Enjudiciament Civil, la llei Hipotecària i la de Comerç.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES