Dissabte, 4 desembre 2021
IniciDiscapacitatEs presenten 14 candidatures a les eleccions del Consell Rector de l’Institut...

Es presenten 14 candidatures a les eleccions del Consell Rector de l’Institut Municipal de les Persones amb Discapacitat

El període de votacions serà de l’1 al 19 de juny

candidatures consell rector impd
L’acte va estar presidit pel regidor i president de l’IMPD, Joan Ramon Riera // Foto: Ajuntament de Barcelona

Ahir a la tarda va tenir lloc al Saló de Cròniques de l’Ajuntament de Barcelona, l’acte de presentació de les candidatures a les eleccions del Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD). S’han presentat un total de 14 candidatures, tant a nivell individual com conjuntes, per als diferents sectors de persones amb discapacitat que representen al conjunt del col·lectiu a Barcelona: 4 pel sector de persones amb discapacitat física o orgànica, 2 pel de trastorn de salut mental, 4 pel de discapacitat intel·lectual, 2 pel d’auditiva i 2 més pel de visual.

Amb l’acte de presentació de candidatures s’inicia el període d’inscripcions al cens electoral per a aquelles persones amb discapacitat, o els seus representants legals o tutors, que vulguin exercir el seu dret a vot i no hi estiguin inscrits al cens.

fiare banca etica crowdfunding

Els requisits per poder inscriure’s al cens electoral i votar són: estar empadronat/a a Barcelona i  tenir reconeixement legal de la situació de discapacitat o disposar d’un diagnòstic psiquiàtric de trastorn de salut mental o bé un d’un document que acrediti que s’és atès en un servei de rehabilitació psicosocial o en algun altre servei de salut mental.

Unes eleccions cada 4 anys

Les eleccions es realitzaran mitjançant sufragi universal, lliure, igual, directe, voluntari i secret, dins el sector que pertoqui. Cada persona només podrà votar als candidats representants del seu sector de discapacitat. En el cas que el o la votant tingui més d’una discapacitat, tindrà dret a emetre més d’un vot, és a dir, un per cada sector de discapacitat que representi.

El proper dia 1 de juny s’iniciarà el període de votacions electròniques a través d’un sistema totalment segur, i a partir del dijous 17 fins al dissabte 19 es podrà votar de manera presencial al Punt de votació de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat, ubicat al carrer València, 344. El 19 de juny es tancarà el període de votacions, coneixent els resultat final el dilluns 21.

Les eleccions de representants del Consell Rector s’organitzen cada quatre anys. El Consell Rector és l’òrgan de govern de l’IMPD que aprova el seu pla general i programa d’actuació. A més, és un canal a través del qual les persones amb discapacitat poden incidir en la presa de decisions polítiques, mitjançant els i les seves representants.

El Consell està format per 20 membres distribuïts en dues parts: 10 representants de l’Ajuntament de Barcelona (govern, grups municipals i responsables executius) i 10 representants de les persones amb discapacitat de la ciutat escollits per elecció directa. Aquestes 10 persones representants del col·lectiu es distribueixen per sectors de discapacitat de manera proporcional a la seva presència a la població, és a dir, 5 places per al sector de persones amb discapacitat física o orgànica, 2 per trastorn de salut mental, 2 per discapacitat intel·lectual, i 3 places més dividides en els sectors de persones amb discapacitat intel·lectual, auditiva i visual.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES