La Fundació ONCE, en col·laboració amb la Confederació Empresarial d’Hostaleria d’Espanya (CEHE) i el Comitè Espanyol de Representants de les Persones amb Discapacitat (CERMI), van presentar ahir en un acte online la guia ‘¿Cómo gestionar la accesibilidad? Bares y restaurantes’ amb la finalitat de que aquests tipus d’establiments siguin accessibles per a tothom.
El document recull recomanacions i consells pràctics per aconseguir que un bar, restaurant o cafeteria sigui accessible a més persones, incloses les persones amb discapacitat, així com tenir en compte les mesures a prendre per cobrir les necessitats de la gent gran.
El document, a més d’informar sobre el marc normatiu vigent, ajuda a entendre quines són les dificultats a què s’enfronta la clientela amb discapacitat quan volen gaudir de l’entorn i serveis que ofereix un establiment. En aquest sentit, ofereix informació rellevant per incrementar el nivell d’accessibilitat tant en les instal·lacions com en els serveis i atenció prestats.
La presentació de la guia va comptar amb la presència d’Alberto Durán, vicepresident executiu de Fundació ONCE; José Luis Yzuel, president de CEHE, i Luis Cayo Pérez Bueno, president del CERMI. Jesús Hernández, director d’Accessibilitat Universal i Innovació de Fundació ONCE, va ser l’encarregat de presentar la guia.