Dijous, 27 gener 2022
IniciDiscapacitatEl Congrés demana que es reconegui la condició automàtica de discapacitat a...

El Congrés demana que es reconegui la condició automàtica de discapacitat a les persones amb ELA

S’aprova una Proposició No de Llei presentada pel grup de Ciutadans

campanya fes un gest per ela
Campnya ‘Fes un gest per l’ELA // Foto: Fundació Miquel Valls

La Comissió de Drets Socials i Polítiques Integrals de la Discapacitat del Congrés dels Diputats ha aprovat aquesta setmana una Proposició No de Llei (PNL) de Ciutadans perquè se’ls reconegui automàticament la condició de discapacitat a les persones afectades d’Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA).

La PNS ha estat aprovada amb el vot a favor de Ciutadans, Partit Popular, Vox, Partit Nacionalista Basc i Junts per Catalunya, i l’abstenció del PSOE, Unides Podem i Esquerra Republicana de Catalunya.

La proposta insta a l’Executiu a impulsar els canvis legislatius necessaris per afavorir aquest reconeixement automàtic de la condició de persona amb discapacitat des del mateix diagnòstic d’ELA, així com el reconeixement del Grau II de Dependència amb tan sols l’aparició de la simptomatologia que es determini.

De la mateixa manera es demana incloure la fisioteràpia dins el Servei d’ajuda a domicili previst en el catàleg de serveis per a la promoció de l’autonomia personal i d’atenció a la dependència, i garantir que la cartera de serveis comuns del Sistema Nacional de Salut inclogui els tractaments, teràpies i serveis necessaris per assegurar una assistència sanitària integral a totes les persones amb ELA.

També demana impulsar cursos específics de formació per a persones cuidadores professionals que treballen en el Sistema de Dependència, així com cursos de capacitació adreçats a famílies.

Finalment insta al Govern a impulsar una reforma de la Llei de l’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques per incloure una deducció del 20% de l’import de les despeses derivades de l’adaptació dels habitatges de les persones diagnosticades amb ELA.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content