ERC planteja a Viladecans bonificacions fiscals i geolocalització per eliminar barreres arquitectòniques

La ciutat no té un Pla d’Accessibilitat Municipal actualitzat

erc bonificacions fiscals accessibilitat viladecans
Un post elèctric en un vorera que impedeix el pas a persones amb mobilitat reduïda // Foto: ERC Viladecans

El grup municipal d’ERC-AM a l’Ajuntament de Viladecans va presentar al Ple de gener una moció per promoure l’accessibilitat a la via pública que incloïa bonificacions fiscals del 95% en en la llicència d’obres per comerços i espais privats que invertissin en la supressió de barreres arquitectòniques. La proposta també plantejava tècniques de geolocalització amb col·laboració ciutadana i de col·lectius afectats per identificar els punts problemàtics a la ciutat.

Els republicans instaven el govern local (PSC+ICV/EUiA) a comprometre un calendari d’execució de millores assumible i progressiu per eliminar les nombroses barreres arquitectòniques que encara hi ha als carrers de Viladecans, especialment en barris com l’Alba-Rosa o l’Eixample.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

La regidora republicana Myriam Moysset va posar com a exemple del desinterès de l’Ajuntament el fet que la Diputació de Barcelona oferís el 2016 la possibilitat de redactar un nou PAM, amb finançament a parts iguals. No obstant, “el consistori es va negar a invertir i es va eliminar la part més costosa, la d’un treball de camp actualitzat. Per suplir aquesta mancança es va acordar que l’Ajuntament facilitaria les dades que ja tenia registrades però que van resultar incompletes, ja que donaven per adaptats molts carrers de l’Eixample on és impossible passar amb un cotxet o una cadira de rodes, per l’estretor de les voreres i perquè hi ha pals de telefonia plantats al mig del pas”. “És una queixa que també han formulat des de la Federació d’Associacions de Veïns de Viladecans i que compartim plenament”, va afegir Moysset.    

Cal recordar que a Viladecans hi han prop de 5.000 persones amb alguna discapacitat reconeguda (segons dades de l’anuari estadístic municipal), i que actualment la ciutat no compta amb un Pla d’Accessibilitat Municipal (PAM) actualitzat tal com marca la Llei 13/2014 d’accessibilitat.

BANER_300X250
FECETC_Banner_fira si i millor

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*