Entrega dels 10ens Premis Nacionals Special Olympics i Festa Final de la temporada 2018-2019

Es va celebrar aquest dissabte al CEM Mundet de Barcelona

entrega-premis-nacionals-special-olympics-festa-final-temporada
Sergi Grimau va adreçar unes paraules als assistents a l’acte // Foto: Special Olympics Catalunya

Per desè any consecutiu aquest dissabte s’ha fet entrega dels Premis Nacionals Special Olympics i una gran Festa Final de temporada amb els premis i sortejos dedicats als esportistes.

Amb aquest premis Special Olympics vol reconèixer a esportistes, associacions, entitats i col·laboradors que donen suport als esportistes amb discapacitat intel·lectual i al moviment Special Olympics i, també, a iniciatives solidàries i integradores. Tal com ha assenyalat el president de Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau.

BANER_300X250

Els premiats van recollir els seus guardons molt emocionats i van rebre  un gran aplaudiment del públic assistent que va omplir la graderia del CEM Mundet de Barcelona durant tot el matí. Els guardonats han estat:

– Premi d’Honor Francesc Martínez de Foix per a Josep Pijoan i Roca. Pijoan va dedicar aquest premi a tota la seva família i persones que han estat al seu costat i “que després de 30 anys dedicat a millorar la vida de les persones amb discapacitat intel·lectual, em queda un bon regust d’haver col·laborat en un projecte tan important.”

Va ser un dels promotors i impulsors de la creació de la Federació ACELL i de Special Olympics Catalunya i Espanya. Va ser vicepresident de la Federació ACELL, president de Special Olympics Catalunya i vicepresident de Special Olympics Espanya, càrrecs que va compaginar amb la seva tasca social dins de FEAPS-DINCAT i la gerència del centre especial de treball ACUDAM de Mollerussa. Tota una vida dedicada a promoure les oportunitats per a les persones amb discapacitat intel·lectual i la seva inclusió a la societat mitjançant l’esport i la inclusió laboral.

– Premi d’Honor l’ha lliurat la mare del Francesc Martínez de Foix, Josi Llorens, que des d’aquesta edició portarà el nom del qui fou president i fundador de Special Olympics Catalunya i de laFederació ACELL.

– Premi a la Iniciativa Solidària per a Fundació Lilian Thuram.

Lilian Thuram, no ha pogut recollir el premi en persona, però des de Grècia ha enviat un vídeo on vol remarcar que “moltes vegades no comprenc el sentit del món, i per tant estic segur que el vostre premi m’ajudarà quan tingui dificultats i ajuda a saber que la Fundació està en el bon camí”.

Premi al Valor Esportiu Individual Femení a Maria Mundó Raberg de Barcelona. Nascuda a Barcelona l’any 1976, des dels 8 anys practica diferents esports com l’aeròbic, la gimnàstica rítmica i l’artística. Constant en els entrenaments, responsable i treballadora, la veterana

esportista serveix de guia i de model a seguir per les seves companyes més joves. La seva culminació com esportista va ser quan va participar en els Jocs Mundials Special Olympics d’Atenes el juliol de 2011.

Premi al Valor Esportiu Individual Masculí per als bessons Marc i Raimon Aldabó de Reus. Germans bessons nascuts l’any 1991 a Mont-roig del Camp a la comarca del Baix Camp. Atletisme, natació, bàdminton, bàsquet, handbol i sobretot futbol sala, són els esports que durant aquests anys han anat provant amb Club Esportiu Solc. Són bons companys, sociables, solidaris i participatius.

Premi a la Responsabilitat Social Corporativa per a Manubens Advocats. El bufet d’advocats barceloní dona assessorament legal, fiscal i comptable dels seus professionals i el servei de consultoria de manera desinteressada a l’entitat i ha col·laborat en diferents actes solidaris en benefici dels nostres esportistes.

Premi al Compromís Solidari per a Força Lleida. Club de bàsquet ordinari amb Secció Special. Va ser el primer de les terres de Lleida en crear una secció amb persones amb discapacitat intel·lectual que forma part del club com una secció més. Participen en la Lliga Preferent i en els diferents campionats i Jocs Special Olympics.

Premi al Valor Esportiu Col·lectiu per al Club Esportiu Àngel Apasa d’Amposta. Club d’Amposta amb un gran impacte en el territori, es vol reconèixer la seva feina a favor de les persones amb discapacitat intel·lectual a través de l’esport i les accions de sensibilització que realitzen. Sempre present en molts dels Campionats de Catalunya i en els Jocs Special Olympics.

Després de l’entrega dels guardons va tenir lloc la gran Festa final de temporada 2018-2019, on es van passar diversos vídeos per recordar un dels moments més importants de la temporada, la celebració dels Jocs Special Olympics de La Seu d’Urgell-Andorra.

Marina Gómez, presidenta de la Federació ACELL, va destacar “que enguany em superat la barrera dels 3.800 esportistes federats i ja en som més de 3.900. Unes dades que demostren una bona salut de l’esport special, i l’objectiu és seguir creixent.”

La festa va comptar amb sortejos, concursos i regals, a més de la música de Jofre Bargadí i Marina Prades.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*