Dissabte, 6 març 2021
Inici Inclusió Social Campanya del sector del lleure inclusiu per reclamar que se’ls reconegui com...

Campanya del sector del lleure inclusiu per reclamar que se’ls reconegui com a activitat essencial

Han fet un manifest d'adhesió al que ja s'han sumat 700 persones i 25 entitats

manifest sector lleure inclusiu activitat essencial
Cartell de la campanya a favor del lleure inclusiu // Foto: Ajuntament de Barcelona

La Xarxa d’Entitats Lleure Divers en Lluita ha iniciat una campanya per reivindicar el lleure amb persones amb diversitat funcional com una activitat essencial. Volen continuar fent les seves activitats respectant les mesures sanitàries i de seguretat que estableix el Procicat per fer front a la covid-19.

Entitats del sector com Associació Encert, Oratge Associació i Reperkutim han promogut aquesta campanya per demanar que es revisin les mesures restrictives que han prohibit total o parcialment la seva activitat.

ARC Soluciones publi

Aquestes mesures que limiten o anul·len les activitats de lleure deixen famílies i persones amb discapacitat en una greu situació de soledat i de vulnerabilitat. A més, algunes associacions ja han hagut de tancar, fet que afecta negativament el col·lectiu de persones amb diversitat funcional i disminueix la igualtat d’oportunitats d’accés al lleure i a la cultura en relació a la resta de la població.

La possibilitat de fer activitats en línia, tal com recomana el Procicat (Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya), és pràcticament impossible tenint en compte les necessitats especials i diverses dels i les participants.

Des de la Xarxa d’Entitats Lleure Divers en Lluita creuen que “la pressió col·lectiva és l’únic que pot fer que es revisi la situació”. Per això, el dimecres 9 de desembre van llançar un manifest al qual us podeu adherir. L’objectiu és trobar una solució abans de possibles nous confinaments. De moment, ja hi ha més de 700 persones adherides i més de 25 entitats.

Font: Ajuntament de Barcelona

Subscripció Newsletter (50% de descompte)

Amb notícies, agenda, subvencions, convocatòries, ofertes, recursos...i molt més

Amb motiu del 5è aniversari del Diari de la Discapacitat, aquest mes de febrer, pots tenir la subscripció a meitat de preu durant el primer any. APROFITA AQUESTA OPORTUNITAT!!

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-

ÚLTIMES NOTÍCIES