Diumenge, 17 octubre 2021
HomeInclusió SocialCampanya del sector del lleure inclusiu per reclamar que se’ls reconegui com...

Campanya del sector del lleure inclusiu per reclamar que se’ls reconegui com a activitat essencial

Han fet un manifest d'adhesió al que ja s'han sumat 700 persones i 25 entitats

manifest sector lleure inclusiu activitat essencial
Cartell de la campanya a favor del lleure inclusiu // Foto: Ajuntament de Barcelona

La Xarxa d’Entitats Lleure Divers en Lluita ha iniciat una campanya per reivindicar el lleure amb persones amb diversitat funcional com una activitat essencial. Volen continuar fent les seves activitats respectant les mesures sanitàries i de seguretat que estableix el Procicat per fer front a la covid-19.

Entitats del sector com Associació Encert, Oratge Associació i Reperkutim han promogut aquesta campanya per demanar que es revisin les mesures restrictives que han prohibit total o parcialment la seva activitat.

Aquestes mesures que limiten o anul·len les activitats de lleure deixen famílies i persones amb discapacitat en una greu situació de soledat i de vulnerabilitat. A més, algunes associacions ja han hagut de tancar, fet que afecta negativament el col·lectiu de persones amb diversitat funcional i disminueix la igualtat d’oportunitats d’accés al lleure i a la cultura en relació a la resta de la població.

La possibilitat de fer activitats en línia, tal com recomana el Procicat (Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya), és pràcticament impossible tenint en compte les necessitats especials i diverses dels i les participants.

Des de la Xarxa d’Entitats Lleure Divers en Lluita creuen que “la pressió col·lectiva és l’únic que pot fer que es revisi la situació”. Per això, el dimecres 9 de desembre van llançar un manifest al qual us podeu adherir. L’objectiu és trobar una solució abans de possibles nous confinaments. De moment, ja hi ha més de 700 persones adherides i més de 25 entitats.

Font: Ajuntament de Barcelona

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES