Dimecres, 19 gener 2022
IniciDiscapacitatMembres d'entitats federades a ECOM presenten una candidatura a les eleccions al...

Membres d’entitats federades a ECOM presenten una candidatura a les eleccions al Consell Rector de l’IMPD de Barcelona

En representació del col·lectiu de les persones amb discapacitat física i/o orgànica

candidatura ecom eleccions impd barcelona
Cartell de la candidatura que es presenta a les eleccions de l’IMPD // Foto: Federació ECOM

Diverses persones que pertanyen a entitats que formen part de la Federació ECOM han presentat una candidatura conjunta a les eleccions al Consell Rector de l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat (IMPD) de l’Ajuntament de Barcelona, que el proper dimarts 1 de juny inicia el període de votació. 

Sota el lema ‘Els nostres drets, la nostra prioritat. Per a una Barcelona per a tothom’ la candidatura formada per ASEM Catalunya, ASPAYM Catalunya i No somos invisibles, es presenta per representar els interessos del col·lectiu de les persones amb discapacitat física i/o orgànica.

Els integrants d’aquesta candidatura són César León (ASEM Cataluña), Ana Suñé (ASPAYM Catalunya), Xavier Duacastilla (ASPAYM Catalunya), Leticia Esporrín (ASEM Catalunya) i Antonio de Senillosa (No somos invisibles). Totes elles són persones activistes, implicades des de fa temps en la defensa dels drets de les persones amb discapacitat física i/o orgànica, ja sigui a nivell individual com en el marc de les entitats de les quals formen part o col·laborant també directament amb ECOM.

La seva candidatura porta un programa electoral que inclou múltiples propostes relacionades amb els drets referenciats a la Convenció dels Drets de les Persones amb Discapacitat de l’ONU.

La defensa per la igualtat d’oportunitats, la prioritat

En referència al dret a l’autonomia personal i la vida independent la candidatura prioritza intentar acabar amb la llista d’espera per accedir al Servei d’Assistència Personal Municipal perquè tothom qui necessiti aquest servei hi pugui accedir i pugui disposar de les hores necessàries, sense topalls, per dur a terme el seu projecte de vida independent; i també que es promogui l’impuls del mercat social d’habitatge i s’ampliï el parc d’habitatges accessibles de lloguer assequible, i que s’impulsin promocions d’habitatge públic municipal amb serveis mancomunats que afavoreixin el desenvolupament de projectes de vida independent.

Quant al dret a l’accessibilitat i la mobilitat, destacar, d’entre les propostes del programa, les que fan referència a exigir que els informes i dictàmens que fa l’IMPD en referència a qüestions relatives a l’accessibilitat siguin vinculants i d’obligat compliment, així com la que demana fomentar la connexió efectiva entre l’IMPD i les diferents àrees de l’Ajuntament per incrementar la seva incidència en les polítiques que des d’aquestes àrees s’impulsen; i també les propostes de crear un sistema de qualitat del Servei de Transport Especial Porta a Porta, treballat amb les persones amb discapacitat; i la de que es garanteixi a la ciutat de Barcelona com a mínim la flota de taxis adaptats establerta per llei, que es millori el procés per demanar un taxi i que es pressioni per aconseguir eliminar el suplement il·legal de 14 euros quan es demana un taxi adaptat.

Proposen també per afavorir el dret a la igualtat i no discriminació, vetllar perquè es tingui present el greuge econòmic comparatiu que tenen les persones amb discapacitat i que s’impulsin mesures per reduir-lo o compensar-lo; així com que es facilitin els tràmits que han de fer les persones amb discapacitat, impulsant la creació d’una oficina que els concentri tots en l’IMPD.

Altres propostes incloses al programa, dirigides a millorar el dret a la salut, són assegurar que tots els programes de salut comunitària que s’estan impulsant a la ciutat contemplen les persones amb discapacitat, que se n’impulsi un d’específic per resoldre la soledat no desitjada de les persones amb discapacitat; i que es millori l’accessibilitat als equipaments sanitaris (tant a les instal·lacions com als diferents instruments que es fan servir).

En referència a la millora de l’accessibilitat, també la reclamen per als equipaments esportius i culturals, per tal facilitar la pràctica esportiva i el gaudi de la cultura i ajudar per així a garantir el dret a la participació en l’esport, el lleure i la cultura. També demanen que es promoguin bonificacions econòmiques per afavorir això.

Quant al dret al treball, reivindiquen millorar les polítiques públiques per impulsar l’ocupació de les persones amb discapacitat, fomentant les ajudes a les empreses per a la contractació, fent que l’Ajuntament de Barcelona acompleixi la quota legal de reserva d’ocupació, incloent d’ofici en tots els plecs de contractació pública clàusules socials, entre altres propostes. I pel que fa al dret a l’educació, bàsic també per poder en el futur accedir a millors ocupacions laborals, reclamen implementar un Pla Estratègic d’Inclusió Escolar que permeti avançar en l’escola inclusiva i vetllar perquè tots els centres públics de la ciutat siguin accessibles.

Per últim, el programa fa menció també a la necessitat de promoure que la perspectiva de gènere, amb mirada interseccional, i promoure que sigui tinguda en compte de forma transversal en totes les accions i decisions que es prenen des de l’IMPD així com des de les diferents àrees de l’Ajuntament; i sobretot fomentar que les dones amb discapacitat siguin contemplades també com a dones, és a dir, que els indicadors de discapacitat contemplin també el gènere.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content