Dissabte, 22 gener 2022
IniciDiscapacitatLes entitats de la discapacitat intel·lectual del Vallès Oriental s’uneixen per demanar...

Les entitats de la discapacitat intel·lectual del Vallès Oriental s’uneixen per demanar un canvi de model

Creen un grup que treballarà en xarxa per atendre les necessitats al territori

persones discapacitat intel·lectual vallès oriental
Les persones amb discapacitat intel·lectual necessiten poder desenvolupar els seus projectes de vida // Foto: Viver de Bell-lloc

Un grup d’entitats que treballen donant serveis a persones amb discapacitat intel·lectual al Vallès Oriental, han acordat establir xarxes de col·laboració i reforçar les demandes del sector, afectat per una manca de recursos que deixa moltes persones sense opcions d’accedir a serveis per desenvolupar els seus projectes de vida.

Aquest grup neix de la necessitat comuna de disposar d’una planificació que cobreixi totes les necessitats del cicle vital de qualsevol persona amb discapacitat intel·lectual del Vallès Oriental.

Les entitats que van acordar impulsar aquest grup en una reunió celebrada el passat 23 de juny són: Afadis Baix Montseny, Apadis, Apindep Ronçana, la Fundació Acció Baix Montseny, la Fundació Privada Vallès Oriental (FVO), l’Institut Municipal de Serveis als Discapacitats de Mollet, el centre d’educació especial Montserrat Montero, Grupdem, i Viver de Bell-lloc. 

Les entitats han sol·licitat ser rebudes per la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, per comentar la situació actual i adherir-se a una prova pilot per flexibilitzar l’atenció a les persones amb discapacitat intel·lectual. 

El grup també es vol reunir amb Diputació de Barcelona i fer una segona reunió amb el Consell Comarcal per a treballar en un estudi de població, eina essencial per ordenar els serveis del territori. Aquest estudi ha de servir per desenvolupar la creació d’un servei d’orientació en format de finestreta única, que atengui les persones que acaben la seva etapa escolar i les seves famílies.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content