Ensenyament fa una campanya perquè els alumnes aprenguin com actuar davant d’un ictus

Prop d’un 45% dels malalts afectats tindrà una discapacitat

video joc ictus alumnes campanya ensenyament
El videojoc és una forma que els alumnes aprenguin d’una forma amena // Foto: Fundació Ictus

El Departament d’Ensenyament amb el suport de la Fundació Ictus estan portant durant els mesos de novembre i desembre el videojoc “Te la jugues?” per diferents centres educatius per ensenyar als alumnes d’una manera amena i entretinguda què és l’ictus, la seva prevenció, tractament i discapacitat. El videojoc, però, és d’accés fàcil i lliure, i tothom pot accedir-hi des de la pàgina web de la Fundació Ictus.

Aquest videojoc consta de diferents etapes que ajuden a entendre millor com funciona el cervell, què és un ictus i com cal actuar. Alhora, permet a l’alumnat fer-ne difusió entre els seus familiars i amics/es. Els objectius d’aquesta eina són conèixer el funcionament del cervell i la importància d’un estil de vida saludable, consolidar la necessitat d’actuar RAPID, i obtenir una visió diferent de la discapacitat.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Coneixeran què és el cervell, com funciona i com es cuida: escollint una alimentació saludable, estimulant l’activitat física, cantant mitjançant un karaoke amb la Beth Rodergas, fent puzzles i moltes altres activitats, i acabaran trucant al 112 d’una manera virtual.

Tant les sessions com el videojoc incideixen molt en el tema de la discapacitat. Tot i que la discapacitat pot alterar molt la vida de la persona que ha patit un ictus, és molt important ajudar-la per la seva acceptació i superació així com que se sàpiga valorar la importància de les capacitats que no estan afectades.

BANER_300X250

Un nen o una nena estan perfectament capacitats per ajudar a una persona que pateix un ictus. Que sàpiguin identificar un ictus lis pot permetre salvar la vida de la persona que l’està patint. Aquí entra el codi RÀPID per actuar immediatament.

L’ictus és una alteració brusca de la circulació de la sang al cervell quan una artèria s’obstrueix o es trenca. A Catalunya, és la primera causa de mort en les dones i la tercera en els homes, i cada any suposa més de 13.000 ingressos hospitalaris. Tot i que la incidència és més elevada en la gent gran, més de 1.300 persones amb ictus cada any són menors de 55 anys. Més d’un 13% moren a causa de la malaltia i prop d’un 45% de les persones supervivents tindrà una discapacitat -motora, sensitiva, cognitiva, de la parla o de la comprensió– amb greus repercussions en la qualitat de vida. Només a Catalunya, 900 infants conviuen amb una discapacitat causada per un ictus.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*