En Raúl Paredes, un atleta de només 10 anys que viu el seu primer Campionat de Catalunya d’Atletisme

Va a començar a fer esport als 4 anys

Raúl-Paredes-i-Rubén-Paredes
Raúl Paredes mostrant la seva medalla al costat del seu germà Rubén // Foto: Juan Ramon Vidal

Pel Raúl Paredes el Campionat de Catalunya d’Atletisme que es va celebrar el passat 20 d’octubre a Tarragona, va ser molt especial i de ben segur que el recordarà per sempre. Començar a fer esport li va canviar la vida fa 4 anys, quan en tenia 6. El Raúl era un nen callat, li costava somriure i interactuar amb els amics i família, fins que la mare, el pare i sobretot el germà gran, el Rubén, es van adonar que al Raúl li agradava l’esport. El canvi que van notar va ser espectacular, va tornar a parlar després de quatre anys, a somriure i ser feliç.  

El seu germà Rubén ja practicava atletisme i havia guanyat alguna medalla en salt de llargada, fet que al Raúl el meravellava. Per ell és el seu idol i referent. I en moltes ocasions li deia “jo seré un campió i guanyaré moltes medalles com tu!”. I així va ser a Tarragona en el passat Campionat d’Atletisme on va aconseguir les seves primeres medalles en un campionat de Special OlympicsACELL en salt de llargada com el seu germà. 

BANER_300X250

La tenacitat i l’esforç de tota la família han fet que el Raúl, amb autisme i hiperactivitat associada a una discapacitat del 59%, entreni en el mateix club d’atletisme que el seu germà, el FACVAC (Fornàs Atlètic Club Valls Alt Camp). És un club ordinari d’atletisme on el Raúl i un altre atleta amb discapacitat intel·lectual entrenen totalment integrats dues vegades per setmana amb un grup de nens i nenes sense discapacitat. 

El Raúl és un gran exemple de que l’esport és una eina d’integració i que millora la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i de les seves famílies.

banner_dental

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*