Dijous, 11 agost 2022
Dijous, 11 agost 2022
IniciCulturaAlumnes de primària, persones amb discapacitat intel·lectual i gent gran inauguren una...

Alumnes de primària, persones amb discapacitat intel·lectual i gent gran inauguren una exposició a Terrassa

La exposició es va inaugurar ahir al Casal de Gent Gran ca Anglada // Foto: Fupar

Ahir va tenir lloc al Casal de Gent Gran de ca l’Anglada de Terrassa, la inauguració de l’exposició “Conviure en un món de diferències”, una mostra formada per il·lustracions que són fruit del treball conjunt entre nens i nenes, persones amb discapacitat intel·lectual i gent gran, i que convida a reflexionar sobre com construir un món més divers, tolerant i inclusiu.

En la mateixa han participat més de dos-cents nens i nenes d’escoles de Terrassa, amb edats compreses entre els 8 i els 12 anys, que han dibuixat banderes abstractes amb elements basats en la tolerància, la diversitat i la pau, i han pensat frases que simbolitzen la societat on voldrien viure.

“És un projecte articulat entre diverses entitats de la ciutat, que fomenta la inclusió a la societat i promou una educació basada en valors”, explica Anna Sanglas, pedagoga i coordinadora de projectes de Fupar. “A través de l’empoderament i el lideratge actiu, fem visibles les capacitats de la gent gran i de les persones amb discapacitat, i són ells qui finalment transmetem valors als infants”, continua.

Les il·lustracions sorgeixen de l’activitat educativa “Conviure en un món de diferències”, impulsada al gener de l’any passat per Fupar, el Casal Municipal de Gent Gran Anna Murià i l’Oficina de Capacitats Diverses de l’Ajuntament de Terrassa.

En l’acte d’inauguració el Subdirector General d’Equipaments Cívics i Activitats de la Generalitat, Francesc Molina, va apel·lar a la necessitat de normalitzar la diversitat per construir “una societat millor, basada en el respecte i la convivència” i va posar en valor la implicació activa de l’alumnat i de les persones joves en aquesta activitat.

Per la seva banda, la regidora de Gent Gran i Salut de l’Ajuntament de Terrassa, Mónica Polo, va agrair que la ciutat compti amb iniciatives com aquesta i va valorar l’activitat com “una pràctica molt positiva, on persones de més de 65 anys i persones amb discapacitat intel·lectual contribueixen a transmetre valors als infants del respecte a la diversitat a la nostra ciutat”.

La mostra es podrà veure en diferents espais culturals de la ciutat fins el proper mes de juny.

Redacció/Fonts
Redacció/Fonts
El Diari de la DisCapacitat és el primer digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

CatalàEspañol
Skip to content