Els scooters per a persones amb discapacitat ja poden accedir al transport públic en 21 municipis de Barcelona

A les línies de bus de l’AMB, del Trambaix i el Trambesòs

scooters persones discapacitat tramvia
Els scooters poden accedir ara a les línies del Trambaix i el Trambesòs // Foto: TRAM

Des del passat 26 de setembre, els scooters per a persones amb discapacitat poden accedir a les línies del bus de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i les línies del Trambaix i el Trambesòs. Aquestes línies s’afegeixen a les línies de metro i els autobusos de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB), que ja ho permetien des d’un conveni signat el 2017.

D’aquesta manera, en aquesta segona fase del conveni, l’acció surt de Barcelona i s’amplia a 21 municipis més de l’àrea metropolitana de Barcelona, on també funcionarà aquesta prova pilot. En concret són els municipis de: Badalona, Castelldefels, Cornellà de Llobregat, El Prat de Llobregat, Esplugues de Llobregat, Gavà, L’Hospitalet de Llobregat, Molins de Rei, Montcada i Reixac, Montgat, Sant Adrià de Besòs, Sant Boi de Llobregat, Sant Climent de Llobregat, Sant Feliu de Llobregat, Sant Joan Despí, Sant Just Desvern, Santa Coloma de Cervelló, Santa Coloma de Gramenet, Tiana i Viladecans.

Banner Col·lectiu Ronda 300x600

Aquesta mesura busca afavorir l’accessibilitat i l’autonomia de les persones amb discapacitat i amb mobilitat reduïda en els seus desplaçaments, preservant la seguretat del conjunt dels usuaris dels vehicles de transport col·lectiu.

La iniciativa afecta a persones amb discapacitat legalment reconeguda, empadronades en aquests municipis, que superin el barem de mobilitat reduïda o bé estiguin afectades per una malaltia crònica que limiti periòdicament o progressivament la seva mobilitat.

BANER_300X250

Des del punt de vista tècnic, els scooters que hi poden accedir-hi hauran d’obtenir una acreditació personalitzada i una placa numerada de color lila, que expedirà l’Institut Municipal de Persones amb Discapacitat de Barcelona.

Sigues el primer a opinar

Deixa un comentari

La vostra adreça de correu no serà publicada


*