Dijous, 16 setembre 2021
spot_img
IniciDretsEls programes socials a Catalunya deixen de percebre més de 600.000 euros...

Els programes socials a Catalunya deixen de percebre més de 600.000 euros per les retallades del Govern central

programes socials percebre retallades govern central
Els programes de protecció a la família i pobresa infantil seràn els més afectats // Foto: gencat

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies denuncia que ha deixat de percebre per part del Govern central més de 600.000 euros en el repartiment dels fons del Programa de protecció a la família i atenció a la pobresa infantil. 

L’any passat Catalunya va rebre a través d’aquest programa 7,2 milions d’euros. Així mateix a través d’un Crèdit addicional per alimentació, oci i cultura durant les vacances –programa VECA–, es van aportar  624.500 euros. Això va suposar un total de 7,8 milions d’euros. L’import global a repartir entre totes les comunitats autònomes ascendia a 65,2 milions d’euros (60 milions del Programa de protecció a la família i 5,2 milions del programa VECA). 

Aquest any el Govern central ha decidit unificar tots dos programes, i tot i que s’ha incrementat la partida per alimentació, oci i cultura durant les vacances (que ha passat de 5,2 a 15 milions), en realitat, l’import global ha baixat fins als 60 milions. “I en el cas concret de Catalunya suposa deixar de percebre respecte a l’any anterior 624.520 euros, passant de 7,8 a 7,2 milions sense justificació alguna”, ha declarat el secretari d’Afers Socials i Famílies, Francesc Iglesies.

banner flyer interpersonas

El secretari d’Afers Socials i Famílies fa notar que davant d’un escenari de pròrroga pressupostària no s’entén que el Govern central hagi decidit reduir els imports que destina a aquests programes. “L’any passat el Govern central va destinar 105.612.500 euros al repartiment de crèdits entre les diferents comunitats en concepte de finançament de Programes socials, entre els quals hi havia el Programa de Protecció a la Família i un crèdit addicional pel període de vacances, però aquest any s’ha reduït fins a 100.412.500 euros”, ha explicat Iglesies.  “Encara que s’ha incrementat la dotació de programa VECA de 5,2 a 15 milions, allò que no resisteix justificació és la retallada del Programa de protecció a la família i atenció a la pobresa infantil que passa de 60 a 45 milions i, en conseqüència Catalunya passarà de rebre 7,2 milions a rebre’n 5,4”, ha afirmat el secretari d’Afers Socials i Famílies.

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de les últimes notícies del món de la diversitat funcional a Catalunya

Fes-te subscriptor Premium

Si vols tenir accés a totes les notícies publicades al Diari, l'agenda del sector, i informació sobre subvencions, ajudes, convocatòries, recursos i moltes més coses, subscriu-te a la Newsletter Premium

Redacció/Fonts
diari de la Discapacitat / El digital de la diversitat funcional a Catalunya

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

- Publicitat-spot_img

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content