Dilluns, 24 juny 2024
IniciACCESSIBILITAT UNIVERSALEls parcs d’oci amb millor accessibilitat de Catalunya

Els parcs d’oci amb millor accessibilitat de Catalunya

Han anat adaptant les seves instal·lacions perquè també les puguin gaudir les persones amb mobilitat reduïda o diversitat funcional

atracció adaptada parcs d'oci
Cistella adaptada al Giradabo de Barcelona // Foto: Taquilla.com

Catalunya compta amb experiències accessibles per a tots. A la muntanya, a la platja o a la ciutat, tu tries. En l’entorn on més gaudis tens propostes d’oci adaptades per a tots.

Espais culturals de referència com la Sagrada Família, el Museu Nacional d’Art de Catalunya o el Teatre-Museu Dalí són accessibles per a tots. El nivell d’adaptació dels espais varia i, per exemple, tenen des d’ascensors i plataformes per a salvar desnivells en l’edifici fins a informació en braille, signoguías, maquetes i elements tàctils, així com préstec de cadira de rodes.

La major part de les infraestructures públiques o privades s’han adaptat o bé tenen plans de millora per a facilitar l’accés, el pagament i la validació de tiquets per a garantir la llibertat de moviment a l’usuari. I els parcs d’oci de Catalunya no anaven a ser menys. Recintes com el Parc d’Atraccions Tibidabo, PortAventura Park o el Zoo de Barcelona han anat millorant i adaptant les seves instal·lacions amb els anys, per a fer-les accessibles a persones amb mobilitat reduïda o diversitat funcional.

Els parcs amb millor accessibilitat

1. Parc d’Atraccions Tibidabo

Des del Parc d’Atraccions Tibidabo es treballa per a adaptar les instal·lacions, atraccions i serveis per a persones amb mobilitat reduïda i persones amb diversitat funcional, perquè tots puguin gaudir del parc amb les mateixes oportunitats.

 • Dossier d’anticipació per a persones amb diversitat funcional
 • Mapa del Parc amb informació sobre accessibilitat
 • A més de les atraccions adaptades per a cadira de rodes, hi ha unes altres que tenen adaptada l’entrada i la sortida (no obstant això, els vagons o seients, no)
 • Lavabos adaptats per a cadira de rodes
 • En el Mirador de l’Àrea Panoràmica del Tibidabo (nivell 6) hi ha un panell de Barcelona on hi ha indicats, en Braille, els elements arquitectònics i/o els espais de la ciutat més emblemàtics.
parcs d'oci amb carro adaptat
Carro adaptat a l’atracció de l’Embruixabruixes // Foto: Taquilla.com

2. PortAventura Park

PUBLICITAT

El complex PortAventura World treballa contínuament per a adaptar les nostres instal·lacions i aconseguir que PortAventura Park tingui una arquitectura totalment accessible i puguis divertir-te al màxim. Aquests són alguns dels serveis amb els quals compte per als seus visitants amb mobilitat reduïda:

 • Descomptes en entrades i en les Passades de temporada
 • Oficina exclusiva d’atenció al visitant amb necessitats especials
 • Zona d’estacionament reservada i controlada
 • Accés sense barreres arquitectòniques en les atraccions
 • Accés sense barreres arquitectòniques i espais habilitats en espectacles
 • Reserva en restaurants amb servei de taula en ubicacions sense barreres arquitectòniques

3. Zoo de Barcelona

Totes les instal·lacions del Zoo estan adaptades per a persones amb mobilitat reduïda. Les entrades per a persones amb diversitat funcional podran adquirir-se únicament en la taquilla del Zoo presentant l’acreditació corresponent.

 • Tarifes especials i entrada reduïda així com els titulars de la targeta.
 • Hi ha 3 places reservades i correctament senyalitzades per a vehicles identificats amb la targeta d’estacionament per a persones amb mobilitat reduïda.
 • En l’entrada al Zoo, al costat de la porta d’accés al parc que hi ha en la confluència del passeig Picasso amb el passeig Marquès de l’Argentera, un pàrquing accessible de pagament en el passeig Lluís Companys.
 • Fins i tot tenint més de 100 anys d’història, pots accedir a totes les instal·lacions mitjançant rampes, excepte al Aquarama, on hi ha una plataforma elevadora d’ús exclusiu per a cadires de rodes (màxim 70 cm x 75 cm, 200 Kg de pes i no més de 5 cadires alhora).

PUBLICITAT

Subscriu-te a la Newsletter

Per estar al dia de tota l'actualitat del món de la diversitat funcional a Catalunya

Redacció/Fonts
Redacció/Fontshttps://diarideladiscapacitat.cat
Diari de la DisCapacitat. El digital de la diversitat funcional a Catalunya. Un mitjà fet per donar visibilitat a les persones amb discapacitat i pensat per reclamar la seva inclusió social

FER UN COMENTARI

Introduïu el vostre comentari.
Introduïu el vostre nom aquí

ÚLTIMES NOTÍCIES

Skip to content